Παγκόσμια, στην ατζέντα των χωρών και των διεθνών οργανισμών, η προστασία του περιβάλλοντος έχει πάρει μια από τις υψηλότερες θέσεις. Δεκαετίες δημοσιευμένων ερευνών για την κλιματική αλλαγή, την ρύπανση και τη μείωση της βιοποικιλότητας, η επιστημονική κοινότητα κατάφερε να εισακουσθεί και τα κράτη να δεσμευθούν για πολιτικές και νομοθετικές αλλαγές.
Σε αυτό το πλαίσιο, είναι απαραίτητο να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, να δούμε το πρόβλημα συνολικά, και να το αντιμετωπίσουμε σφαιρικά, χαράζοντας μια καθαρή πορεία με επίκεντρο την φύση και τον άνθρωπο. Η αρμονική συνύπαρξη με το περιβάλλον του, είναι αναπόσπαστο και απαραίτητο στοιχείο για την βιώσιμη ανάπτυξη ενός τόπου και την, σε βάθος χρόνου, οικονομική ευημερία αυτού.

Ο Δήμος Αμοργού, μέσω της επιτροπής για τις ΑΠΕ και σε συνεργασία με την Community Energy River και το Part of the Solution, ξεκινάει μια σειρά συζητήσεων και παρουσιάσεων σχετικά με την ενέργεια και τις προεκτάσεις που έχει αυτό το θέμα στην καθημερινότητα των πολιτών, στις εξελίξεις που υπάρχουν τοπικά και πανελλαδικά, και βέβαια στην προσπάθεια εύρεσης των καλύτερων δυνατών λύσεων.

Σας προσκαλούμε στην πρώτη ημερίδα του Δήμου Αμοργού για την Ενέργεια και τις ΑΠΕ, που θα γίνει διαδικτυακά την Κυριακή 11 Ιουλίου στις 18.00

 

Για να συνδεθείτε στο webinar χρειάζεται να έχετε εγκατεστημένη την εφαρμογή ΖΟΟΜ στο κινητό το tablet ή τον υπολογιστή σας, και να πατήσετε ΕΔΩ.

Το Webinar θα μεταδοθεί επίσης ζωντανά από το κανάλι του Δήμου στο Youtube. Εάν επιθυμείτε να το παρακολουθήσετε μέσω της πλατφόρμας του  Youtube πατήστε ΕΔΩ.