1 και 2 Μαίου 2018 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΙΑΛΗΣ
Πολυχώρος Άννα Συνοδινου / Νέο Σχολικό Συγκρότημα Αιγιάλης
ΩΡΑ 21:00 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Απο: Ρόμπερτ Τόμα
Διοργάνωση: Δήμος Αμοργού

Οκτώ γυναίκες ήρθαν στην πρώτη μας απόπειρα να δημιουργηθεί ένας θεατρικός πυρήνας στην περιοχή της Αιγιάλης. Οκτώ διαφορετικές προσωπικότητες εξίσου έντονες και ταυτόχρονα έτοιμες να καταθέσουν την δύναμη και τις αδυναμίες τους. Η καλύτερη πρώτη ύλη για το έργο του Ρ. Τομά που με χιούμορ και σασπένς εστιάζει πάνω στην γυναικεία ιδιοσυγκρασία και τον ρόλο της στην κοινωνία.

Από τις πρώτες συναντήσεις παίξαμε αρκετά με την Εικόνα και τις τεχνικές της στο θέατρο. Μάθαμε να κοιτάζουμε προφίλ, ανφάς, τρία τέταρτα, από πίσω και σιγά, σιγά να ανασυνθέτουμε τόσο την εικόνα των άλλων όσο και την δική μας. Δεν είμαστε μόνο αυτό που πιστεύουν οι άλλοι για μας, ούτε μόνο αυτό που πιστεύουμε εμείς για εμάς, άραγε τι είμαστε; Ο καθένας κρύβει τόσα πηγάδια μέσα του, τόσα μυστικά, τόσα μικρά εγκλήματα και τόσα άλλοθι την ίδια στιγμή.

ΥΠΟΘΕΣΗ
Σε μια μεγάλη εξοχική κατοικία, ο οικοδεσπότης ανακαλύπτεται νεκρός στην κρεβατοκάμαρα του με ένα μαχαίρι στην πλάτη. Εξαιτίας της κακοκαιρίας οι ένοικοι του σπιτιού μοιάζουν αποκλεισμένοι και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να αναζητήσουν τον ένοχο ανάμεσά τους. Ποιος είναι όμως ο δολοφόνος, ανάμεσα στα μέλη του σπιτιού, που ανήκουν όλα στο γυναικείο φύλο; Η σύζυγος, η κουνιάδα, η πεθερά, η καμαριέρα, η μαγείρισσα, η αδερφή ή κάποια από τις κόρες του θύματος; Προκειμένου να υπερασπιστεί καθεμία τον εαυτό της, στρέφεται ενάντια στο πρόσωπο για το οποίο κρύβει τη μεγαλύτερη χολή βγάζοντας στη φόρα ανομολόγητα μυστικά με καταιγιστικό ρυθμό. Κάθε γυναίκα έχει μια ιστορία να πει και τα δικά της μυστικά να κρύψει.

Συμμετέχουν ΑΓΑΠΗ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ / ΦΑΝΗ ΘΗΡΑΙΟΥ/ ΜΑΡΙΑ ΤΕΚΟΥ / ΜΑΡΘΑ ΑΡΑΠΑΚΗ / ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΟΥΠΗ / ΕΥΑ ΑΡΑΠΑΚΗ / ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΡΙΤΖΟΥ / ΙΩΑΝΝΑ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ
Απόδοση –Σκηνοθετική Επιμέλεια ΠΕΤΡΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΟΥΤΗΣ