Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε ο μαζικός έλεγχος του πληθυσμού με rapid tests έναντι της covid 19 από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρέθηκε στην Αμοργό το διάστημα 11 και 12 Μαΐου. Η σημαντική προσέλευση του κόσμου έδειξε πως στην Αμοργό υπάρχει υψηλό αίσθημα ευθύνης από τους πολίτες  για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πραγματοποιήθηκαν περίπου 750 rapid test από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και δεν βρέθηκε κανένα θετικό κρούσμα. Παρά το πλήθος των δειγμάτων που πραγματοποιήθηκαν είναι σημαντικό οι κάτοικοι και οι επισκέπτες  να τηρούν τα μέτρα της Πολιτικής Προστασίας που προτείνουν οι ειδικοί επιστήμονες του ΕΟΔΥ για να μείνουμε ασφαλείς.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος δήλωσε σχετικά: «Εξασφαλίσαμε τη διενέργεια rapid test δωρεάν σε όλες τις κοινότητες του Δήμου μας και θέλω να συγχαρώ του συμπολίτες μας για το υψηλό αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης που έδειξαν για το καλό όλων μας. Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ και τον πρόεδρο του κο Αρκουμανέα για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα μας καθώς και την διοίκηση και το προσωπικό του Κ.Υ Αμοργού που διευκόλυναν με κάθε τρόπο την διαδικασία. Συνεχίζουμε να προσέχουμε, τηρούμε τα μέτρα προστασίας και  συμβάλλουμε με ευθύνη και πειθαρχία στην επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του νησιού μας»