«Για το 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας-Πειραιάς, 3,4 και 5Δεκεμβρίου 2021»

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, στο πλαίσιο της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών προϊόντων, πρόκειται να συμμετέχει με δικό της περίπτερο στο 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά στις 3, 4 και 5 Δεκεμβρίου 2021.

  Σε αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιλαμβανόμενη απόλυτα την ανάγκη των παραγωγών να μην μείνουν στην αφάνεια οι τεράστιοι κόποι τους,  θεωρεί πως είναι πολύ σημαντική η καθ’ οιονδήποτε τρόπο συμμετοχή και η παρουσία τους στα δρώμενα, προβάλλοντας και αναδεικνύοντας με κάθε πρόσφορο μέσο τον πλούτο και τη μοναδική ποιότητα των μελισσοκομικών της προϊόντων.

Για τον λόγο αυτό η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πρόκειταινα δημιουργήσει ένα εκθεσιακό περίπτερο στο 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, αποκλειστικά και μόνο για την προβολή και την ανάδειξη των μελιών και των προϊόντων με βάση το μέλι των παραγωγών της. Δεν θα υπάρχει πώληση προϊόντων, ούτε και επιτρέπεται η φυσική παρουσία εκθετών. Παρόλα ταύτα, λόγω του ότι θα υπάρξουν πολλές προωθητικές ενέργειες από τη διοργάνωση, με απευθείας συνδέσεις και αφιερώματα σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας, στον τύπο, σε περιοδικά και στο διαδίκτυο, εφόσον κάποιος παραγωγός μελιού ή/και μελισσοκομικών προϊόντων, ενδιαφέρεται να παρουσιάσει και να αναδείξει το προϊόν/τα προϊόντα του στο περίπτερο της ΠΝΑΙ, μπορεί  να αποστείλει, με δικά του έξοδα, από ένα δείγμα στη διεύθυνση: Ειρήνη Ψαχούλια, Ιπποκράτους 2, Τ.Κ. 10679, Αθήνα (τηλ.2103610276) με την ένδειξη «Για το περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου». Καταληκτική ημερομηνία παραλαβής δειγμάτων από τη διοργανώτρια είναι η 30/11/2021.

Επίσης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ,  θα διεξαχθεί ο 2ος  Διαγωνισμός Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας, στον οποίον οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν δωρεάν, τηρώντας τις παρακάτω οδηγίες και προδιαγραφές:

Αποστολή 4ων συσκευασιών μελιού, από το πολύ 2 διαφορετικούς κωδικούς. Οι συσκευασίες θα είναι τουλάχιστον 500 γραμμαρίων η κάθε μία, σε γυάλινο βάζο με ετικέτα. Τα δείγματα που θα παραδοθούν πρέπει να είναι ακριβώς ίδια με εκείνα που κυκλοφορούν στο εμπόριο – ίδιο περιεχόμενο, συσκευασία και ίδια ονομασία. Οι τρεις συσκευασίες θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του διαγωνισμού και η τέταρτη θα προβληθεί στο περίπτερο της Περιφέρειας. Τα δείγματα θα συνοδεύονται απαραιτήτως από αναλυτικό πιστοποιητικό χημικής ανάλυσης από εργαστήριο διαπιστευμένο από τον ΕΣΥΔ, το οποίο να φέρει τον αριθμό παρτίδας του διαγωνιζόμενου δείγματος. Τα δείγματα θα αξιολογηθούν από ομάδα καταρτισμένων και έμπειρων γευσιγνωστών, από το Εργαστήριο Μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως προς τα φυσικοχημικά, μικροσκοπικά  και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους. Τα δείγματα μελιού που θα βραβευθούν μπορούν να φέρουν στη συσκευασία τους το μετάλλιο που κατέκτησαν, τα δε βραβεία θα φέρουν το σήμα «High Quality Honey Contest».

Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να επικοινωνήσουν με τη διοργανώτρια εταιρία στο τηλέφωνο 2103610265, ή στο fax: 2103610276 και στα e-mails: info@edpa.gr και info@greekhoneyfestival.gr για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους,επισημαίνοντας ότι είναι παραγωγοί της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η διοργανώτρια θα τους αποστείλει προς συμπλήρωση τα απαραίτητα έγγραφα, ενημερώνοντας την Περιφέρεια.

Τέλος, ενημερώνουμε τους παραγωγούς της Περιφέρειάς μας, πως παράλληλα με το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, διοργανώνεται και το 12ο Συνέδριο για το Μέλι και τα Προϊόντα Μέλισσας που θα σε προβάλλεται παράλληλα και σε live Streaming μέσω της σελίδας του Φεστιβάλwww.greekhoneyfestival.gr. Όλοι οι παραγωγοί της ΠΝΑΙμπορούν να το παρακολουθήσουν δωρεάν διαδικτυακά, καθώς λόγω των συνθηκών της πανδημίας του Covid19 θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη η δια ζώσης συμμετοχή, τηρώντας πολύ αυστηρά τα σχετικά πρωτόκολλα. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να βρείτε

στον ιστότοπο: https://www.greekhoneyfestival.gr/site/index.php/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BF

Για πληροφορίες στα τηλέφωνα 2241360567 κ. Τάνια Ρούσσου-Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων  για την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου και 2281082380 κ. Κωνσταντίνα Βλάχου-Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων για την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων.