Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το 2ο Amorgos Run«SanTa Rifakia», το διήμερο 7 & 8 Δεκεμβρίου στην Αμοργό.

Μέσα σε εορταστικό κλίμα εν όψει των Χριστουγέννων, μικροί και μεγάλοι φόρεσαν τους σκούφους του Αι- Βασίλη και συμμετείχαν με κέφι και ενθουσιασμό σε όλες τις δραστηριότητες μια διοργάνωσης που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός.

Παιδιά όλων των ηλικιών από όλη την Αμοργό, έζησαν ένα Σαββατοκύριακο  πλούσιο σε αθλητικές και ψυχαγωγικές δράσεις. Εκπαιδευτικά παιχνίδια, μουσικοκινητική αγωγή, αγώνας τρεξίματος 800μ και γιορτινή ατμόσφαιρα συνέθεσαν ένα διήμερο όπου νικητές ήταν τα παιδικά χαμόγελα.

Τα παιδιά γυμνάστηκαν, έτρεξαν ντυμένα με μπλουζάκια και σκουφάκια, ειδικά σχεδιασμένα για τη διοργάνωση, υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες της πρωταθλήτριας του Μαραθώνιου Δρόμου Ράνιας Ρεμπούλη και των αθλητών-συνεργατών της Χρήστου και Ανέστη Παπούλια.

Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν  με γιορτή γεμάτη μουσικές και τραγούδια όπου όλα τα παιδιά  επιβραβεύτηκαν με  επαίνους,  δώρα και  αμοργιανές γεύσεις.

Το 2ο Amorgos Run «SanTa Rifakia» διοργανώθηκε από το Δήμο Αμοργού και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση(ΔΗ.Κ.Ε.Α) σε συνεργασία με τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών και Νηπιαγωγείων Αμοργού, το φυσιολατρικό –περιπατητικό σύλλογο «Παλιά Στράτα».

Ευχαριστούμε την BLUE STAR FERRIES για τη δυναμική και πολύτιμη στήριξη, την ΕΔΟΚ Αμοργού και όλους τους εθελοντές και χορηγούς που βοήθησαν για  την διεξαγωγή της εκδήλωσης !

«Ο αθλητισμός μας κάνει καλύτερους ανθρώπους και τα παιδικά χαμόγελα πιο δυνατούς. Αθλητισμός και παιδικά χαμόγελα αντάμωσαν στη διοργάνωση που για δεύτερη συνεχή χρονιά έδωσε χαρά αλλά και εκπαίδευσε τα παιδιά όλης της Αμοργού. Έδωσε επίσης τη δυνατότητα και στους μεγάλους να γίνουμε για δυο μέρες παιδιά! Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη διεξαγωγή  του διημέρου. Ο Δήμος Αμοργού θα στέκεται πάντα δίπλα στα παιδιά του νησιού και τους γονείς με δράσεις αθλητισμού και πολιτισμού» δήλωσε ο δήμαρχος Αμοργού κ. Λευτέρης Καραΐσκος.