Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη επιχορηγείται ο Δήμος Αμοργού για την κάλυψη μέρους των δαπανών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από την λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης, στις Δ.Κ. Καταπόλων και Αιγιάλης για το 2022 με το ποσό των 60,000 ευρώ.

Η επιχορήγηση αυτή έρχεται να προστεθεί στην αυξημένη κατά 30,680 ευρώ επιχορήγηση που εξασφάλισε ο Δήμος μαςαπό το Υπουργείο Εσωτερικών, από την κατανομή των ΚΑΠ, για την κάλυψη δαπανών λειτουργίας εργοστασίων αφαλάτωσης ύδατος. Παράλληλα έχουμε αιτηθεί προς το Υπουργείο Εσωτερικών, την ΚΕΔΕ και την ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου την αύξηση του συνολικού ποσού που κατανέμετε στους Δήμους που λειτουργούν αφαλατώσεις από τους ΚΑΠ προκειμένου να καλύψουμε περαιτέρω το αυξημένο κόστος λειτουργίας και την αύξηση τηςδυναμικότητας των εγκαταστημένων αφαλατώσεων.

Ευχαριστούμε θερμά τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη για την συνεχή στήριξη του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του νησιού μας αλλά και την καθοριστική συμβολή του στον σχεδιασμόχρηματοδοτικών εργαλείων και αναπτυξιακών προγραμμάτων για τα νησιά μας. Μέσα από την συνεργασία μας με τουςαρμόδιους φορείς των ΥπουργείωνΕσωτερικών και Ναυτιλίας στηρίζουμε τηντοπική οικονομία απέναντι στην ενεργειακή κρίση διατηρώντας τα περσυνά τιμολόγια, ενώ παράλληλα σχεδιάζουμε την βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων του νησιού με το μικρότερο περιβαλλοντικό και ενεργειακό κόστος.