Ο δήμος Αμοργού για 9η φορά συμμετέχει στο φεστιβάλ κυκλαδικής γαστρονομίας «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ» στο νησί της Σίφνου.

Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019, 1η μέρα του 13ου φεστιβάλ γαστρονομίας «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ»,η Αμοργός, η Ίος, η Άνδρος & η Φολέγανδρος παρουσίασαν παραδοσιακά φαγητά του Πάσχα και μαγείρεψαν με τη σεφ και Πρέσβειρα του Ν. Αιγαίου-Γαστρονομικής περιφέρειας Ευρώπης 2019 κ. Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Ο κ. Βαγγέλης Μενδρινός, για μια ακόμη φορά μοναδικό και πολύτιμο μέλος της αμοργιανής αποστολής, ετοίμασε με μαεστρία το «γεμιστό κατσικάκι της Λαμπρής», απογειώνοντας το γευστικό αποτέλεσμα κι αποκομίζοντας τον θαυμασμό πλήθος κόσμου.

Η άφθονη ψημένη ρακή και τα ξεροτήγανα στο περίπτερο της Αμοργού εντυπωσίασαν όλους τους επισκέπτες.

Η βραδιά του φεστιβάλ έκλεισε με τη δυναμική παρουσία του χορευτικού του Συνδέσμου Αμοργίνων υπό τους ήχους του βιολιού του Γιακουμή Γαβρά και του λαούτου του Μανώλη Νομικού.

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019, 2η μέρα του φεστιβάλ την τιμητική τους είχαν τα γλυκά των Χριστουγέννων. Στο περίπτερο της Αμοργού οι επισκέπτες θα κεράστηκαν ξεροτήγανα και κουραμπιέδες, ενώ το χορευτικό του Συνδέσμου Αμοργίνων θα συνοδέψει την αναπαράσταση του σιφνέικου γάμου.

Η Αμοργός με αποστολή 22 ατόμων στο 13ο Φεστιβάλ γαστρονομίας «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ» και επικεφαλής της αποστολής την Αντιδήμαρχο κ. Πόπη Δεσποτίδη, κερδίζει τις εντυπώσεις δίνοντας δυναμικό κι ουσιαστικό παρόν !

ΔΗΜΟΣ ΑΜΟΡΓΟΥ