κ. Ανδρέας Αργυρόπουλος
Υποψήφιος Πρόεδρος της Κοινότητας της Αρκεσίνης

Επιστολή του κ. Αργυρόπουλου, υποψήφιου Προέδρου της Κοινότητας της Αρκεσίνης:

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι

Στις 6 του Σεπτέμβρη θα έχω την τιμή και τη χαρά να είμαι υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Κοινότητας της Αρκεσίνης. Γνωρίζω τις δυσκολίες αυτής της εκλογικής αναμέτρησης. Είναι δυσκολίες που έχουν να κάνουν με τον τρόπο επιλογής των τοπικών αρχόντων στις μικρές κοινωνίες, όμως ΤΟΛΜΩ. Πιστεύω στις ανατροπές. Έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι οι γνώσεις μου και η εμπειρία από τη συμμετοχή μου στα κοινά όλα τα προηγούμενα χρόνια (Τοπική Αυτοδιοίκηση, Επιστημονικοί Σύλλογοι, Συνδικαλισμός κ.λπ.), θα με βοηθήσουν να προσφέρω ουσιαστικά στην ανάπτυξη και την προβολή της αδικημένης, επί δεκαετίες, ιστορικής κοινότητάς μας. Η συμμετοχή μου στις εκλογές αυτές δεν είναι μια στιγμιαία παρέμβαση αλλά η αρχή της παρουσίας μου στα κοινά της Αμοργού. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος να είστε σίγουρες και σίγουροι ότι θα είμαι παρών όποτε χρειαστεί. Σας κοινοποιώ το βιογραφικό μου όχι για λόγους προβολής, αλλά γιατί πιστεύω ότι θα βοηθήσει να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για μένα.

Με εκτίμηση
Ανδρέας Χ. Αργυρόπουλος

Βιογραφικό:

Ο Ανδρέας Χ. Αργυρόπουλος εδώ και τριανταπέντε χρόνια εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ως θεολόγος καθηγητής. Υπηρέτησε ως Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων στις Περιφέρειες του Βορείου Αιγαίου και της Δυτικής Μακεδονίας και ως Διευθυντής στο Ελληνικό Λύκειο Waiblingen στη Γερμανία και στο 7ο Γυμνάσιο Τρικάλων.

ΣΠΟΥΔΕΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

Είναι κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων (Θεολογική Σχολή Α.Π.Θ.). Το ένα στη Συστηματική Θεολογία με ειδίκευση στην Κοινωνιολογία και το άλλο στην Ιστορική Θεολογία .
Σπούδασε Κοινωνική Ανθρωπολογία και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Έχει εκδώσει πολλά βιβλία μεταξύ των οποίων και το μοναδικό που έχει γραφεί αποκλειστικά για τον Αμοργίνο άγιο Νεόφυτο και έχει τον τίτλο: «Ένας άγιος της άγονης γραμμής, Οσιομάρτυς Νεόφυτος ο Αμοργίνος». Ενδεικτικά αναφέρουμε και μερικούς ακόμη από τους τίτλους: Χριστιανοί και πολιτική δράση κατά την περίοδο της δικτατορίας (1967-1974) ,
Το επαναστατικό μήνυμα των Τριών Ιεραρχών,
Θρησκειολογική Βιβλιογραφία,
Η θεολογία της Απελευθέρωσης στο μάθημα των Θρησκευτικών, Θεολογία και Οικολογία ,
Ο Θεός ,οι νέοι και άλλες Rock ‘n Roll ιστορίες κ.ά.
Ήταν ένας από τους συγγραφείς του σχολικού βιβλίου των Θρησκευτικών της Γ΄ Γυμνασίου, το οποίο διδασκόταν στα σχολεία τη χρονική περίοδο 1996-2006.
Έχει δημοσιεύσει κείμενα θεολογικού, ιστορικού ,εκπαιδευτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά αλλά και στο διαδίκτυο.
Συμμετέχει συχνά σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές σε κρατικά και ιδιωτικά κανάλια και σταθμούς τοπικής αλλά και πανελλήνιας εμβέλειας.
Διετέλεσε Παραγωγός εκπομπών στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Είναι διαχειριστής του ιστολογίου «Η θεολογία μεσοπέλαγα».

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Ασχολήθηκε πολλά χρόνια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ,τις Επιστημονικές ενώσεις και τον Συνδικαλισμό.
Διετέλεσε:
Γενικός Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλανδρίου ,
Επί οκταετία Δημοτικός Σύμβουλος στον ίδιο Δήμο,
Αντιπρόεδρος του Κέντρου Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου,
Μέλος του Δ.Σ. του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου,
Μέλος του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής του Δήμου.
Τα διαστήματα που υπηρέτησε στις Κυκλάδες εξελέγη Πρόεδρος (1989-90) και Αντιπρόεδρος (1999-2000) της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων.
Από το 1997 έως το 1999 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Α΄- Γ΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής.
Εξελέγη κατ’ επανάληψη σύνεδρος για τα Συνέδρια της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Διετέλεσε εκλεγμένο μέλος του Δ. Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (1985 – 1987) και Πρόεδρος του « Πανελληνίου Θεολογικού Συνδέσμου, ΚΑΙΡΟΣ»(2012-2015)
Συμμετείχε σε αρκετά Συνέδρια και Ημερίδες, σε άλλα ως εισηγητής, και σε άλλα ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής.
Πραγματοποίησε δεκάδες εισηγήσεις σε εκδηλώσεις που οργανώθηκαν από Πανεπιστημιακές Σχολές, Μητροπόλεις, Συλλόγους Γονέων, Επιστημονικές Ενώσεις, Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλπ.