Ένας χρόνος κοντεύει να συμπληρωθεί από την εμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού και στην Αμοργό έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε την ιδανικότερη επιδημιολογική εικόνα. Με απόλυτη πειθαρχία, υπομονή, ομόνοια και αλληλεγγύη έχουν όλοι οι πολίτες τηρήσει τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο κορονοϊός όμως παραμονεύει. Ο εφησυχασμός, η ψυχολογική κόπωση, η ανεύθυνη χαλαρότητα μπορεί να ανατρέψει δυσάρεστα την επιδημιολογική κατάσταση του νησιού. Ότι με κόπο έχουμε κατακτήσει, κινδυνεύει να χαθεί σε μια κακή στιγμή.

Η εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού σε κοντινά νησιά είναι πρόσθετος λόγος να παραμένουμε ιδιαίτερα προσεχτικοί και να μην παρεκλίνουμε από τις οδηγίες που έχουν ανακοινωθεί από την Πολιτεία και από την επιτροπή Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Τηρούμε ευλαβικά τις οδηγίες για τη χρήση μάσκας, τις αποστάσεις και την υγιεινή. Μειώνουμε τις μετακινήσεις εκτός νησιού στις απολύτως απαραίτητες και μπαίνουμε σε αυτοπεριορισμό όταν επιστρέφουμε στην Αμοργό, όχι μόνο από τον Πειραιά αλλά και από τα γύρω μας νησιά. Πριν την επιστροφή μας στο νησί μας και μετά το πέρας του ολιγοήμερου αυτοπεριορισμού πραγματοποιούμε προληπτικό τεστ covid-19.

Κανένα μέτρο δεν πρόκειται να αποδώσει αν δεν το τηρήσουμε με σχολαστικό τρόπο οι πολίτες. Για αυτό συνεχίζουμε να περιφρουρούμε με την συμπεριφορά μας τη δημόσια υγεία. Η επιτροπή Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και οι υγειονομικές μονάδες βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Το να βγούμε νικητές από τη μάχη με την πανδημία αφορά όλους μας και τον καθένα πολίτη ξεχωριστά. Μόνο έτσι θα περιφρουρήσουμε την μέχρι τώρα προσπάθειά μας και θα προστατεύσουμε τις οικογένειές μας, τους συμπολίτες μας, την Αμοργό μας.