Μετά από κρούσματα τηλεφωνικής απάτης που είχαμε στο νησί μας και κατόπιν ενημέρωσής μας από επιχειρηματίες, καλούμε όλους τους επαγγελματίες του νησιού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις προκαταβολές κρατήσεων δωματίων, εισιτηρίων ή άλλων εμπορικών προϊόντων και γενικότερες με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους.

Υπήρξαν  κρούσματα εξαπάτησης σε ταξιδιωτικά πρακτορεία, σε ενοικιαζόμενα δωμάτια & Ξενοδοχεία, αλλά και σε εμπορικές επιχειρήσεις του νησιού μας.

Οι επιτήδειοι αρχικά κάνουν κρατήσεις εισιτηρίων, δωματίων ή και αγορές προϊόντων, έπειτα λένε ότι κατέθεσαν ηλεκτρονικά την συμφωνηθείσα προκαταβολή ή το αντίτιμο των εμπορευμάτων  (π.χ. 90 ή 100 ευρώ) και εν συνεχεία λένε ότι κατά λάθος έβαλαν π.χ. 900 ή 1.100 ευρώ, ζητώντας να τους επιστραφούν τα επιπλέον χρήματα, που δήθεν κατέθεσαν.

Συνήθως το κάνουν Παρασκευή, ενώ ακόμη, αποστέλλουν μέσω μηνύματος ένα ψεύτικο,  πλαστογραφημένο καταθετήριο ηλεκτρονικής μεταφοράς των χρημάτων, ώστε να πείσουν τα θύματά τους .

Συχνά, χρησιμοποιούν κάποιο γνωστό, σε εσάς ή στο νησί, πρόσωπο (π.χ. Ο γιατρός τάδε κλπ).

Παρακαλείσθε λοιπόν, να δείχνετε μεγάλη προσοχή και να ενημερώνετε πάντα την Αστυνομία, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας .