Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (www.hms.gr) διοργανώνει κάθε έτος τέσσερις Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς. Ο σκοπός των διαγωνισμών της ΕΜΕ είναι η διάδοση και καλλιέργεια της Μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η προώθησή τους στο πλαίσιο των καθιερωμένων Διεθνών Μαθηματικών Διαγωνισμών. Οι τέσσερις αυτοί διαγωνισμοί χαρακτηρίζονται με τα ονόματα: “ΘΑΛΗΣ”, “ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ”, “ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ” και ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. (http://www.hms.gr/?q=node/398 ).

Στην προσπάθεια αυτή των παιδιών μας στεκόμαστε δίπλα τους και την υποστηρίζουμε:

  1. Όσα παιδιά περάσουν από το διαγωνισμό ΘΑΛΗΣ και συμμετάσχουν στη Β΄ φάση στο διαγωνισμό ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ, εμείς θα αναλάβουμε τα έξοδα μεταφοράς με πλοίο από το νησί σας μέχρι το εξεταστικό τους κέντρο.
  2. Όσα παιδιά περάσουν από το διαγωνισμό ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ και συμμετάσχουν στη επόμενη φάση, στο διαγωνισμό ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ, εμείς θα αναλάβουμε τα έξοδα μεταφοράς με πλοίο από το νησί σας μέχρι την Αθήνα.
  3. Όσα παιδιά περάσουν από το διαγωνισμό ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ και συμμετάσχουν στη επόμενη φάση, στο ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, εμείς θα αναλάβουμε τα έξοδα μεταφοράς με πλοίο από το νησί σας μέχρι την Αθήνα. ΕΠΙΣΗΣ Το  ΕΔΜΝ  συνεργάζεται με το φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΚΟΡΥΦΗ (www.dimokritos.gr) το οποίο και θα αναλαμβάνει να προετοιμάσει δωρεάν όσους μαθητές μικρών νησιών περάσουν  το διαγωνισμό ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ και χρειάζονται προετοιμασία για να συμμετάσχουν στην Ολυμπιάδα Μαθηματικών. Συγκεκριμένα το φροντιστήριο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΚΟΡΥΦΗ θα αναλάβει δωρεάν τη φροντιστηριακή υποστήριξη τους (μετά την επιλογή τους από τον προκριματικό διαγωνισμό ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ).

Και τέλος:
Όποιος μαθητής μας, περάσει μετά τον ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, στην εξάδα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, εμείς θα βρούμε να του καλύψουμε και τα έξοδα   μετάβασής του στην Ευρωπαϊκή πόλη πού θα διοργανώσει την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ).

Για το συγκεκριμένο διαγωνισμό έχουν ήδη ενημερωθεί τα Σχολεία του νησιού σας (Γυμνάσιο και Λύκειο).

Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΧΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Σας παρακαλούμε λοιπόν να έρθετε σε επικοινωνία με τους διευθυντές των Σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νησί σας και να μας ενημερώσετε ΑΜΕΣΑ ποια Γυμνάσια ή Λύκεια των νησιών μας θα συμμετάσχουν στη διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Με τιμή

Λευτέρης Κεχαγιόγλου
Πρόεδρος ΔΣ Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών
Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μικρών Νησιών
Μέλος Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής ( Υπό την Εποπτεία του Πρωθυπουργού)
Μέλος Επιτροπής ΕΣΠΑ ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020
Μέλος Ομάδας Διοίκησης Έργου Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
Μέλος Συμβούλιου Κοινωνικού ελέγχου της ΕΡΤ.
Μέλος Συμβούλιου Ακτοπλοικών Συγκοινωνιών του ΥΕΝΑΝΠ

6937659825