Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, από την Τρίτη 12/1/2021 έως και τις 21/1/2021 τίθεται το Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αμοργού.
Η Δημοτική Αρχή πιστή στις βασικές αξίες διοίκησης στην θητεία της, την συμμετοχή και την δημιουργία, καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στην διαβούλευση καταθέτοντας τις προτάσεις και παρατηρήσεις τους στα σχόλια της ανάρτησης, ώστε να διαμορφώσουμε από κοινού την στρατηγική τουριστικής προβολής της Αμοργού! Παρακάτω μπορείτε να δείτε το κείμενο:
Η τουριστική προβολή της Αμοργου αρκετά καλά μελετημένη με ειδικούς πάνω στα θέματα του τουρισμού. Ειδικούς που μάλλον δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ το νησι οπως νομίζω. Κανένα πρόβλημα. Επαγγελματίες.
Αυτό που με πείραξε ειναι το λογότυπο που μας αποπροσανατολίζει απο τη πραγματική ετυμολογία της ονομασίας της Αμοργου. Κατ´ αρχας και στα δυο λογότυπα δεν υπάρχει η ελληνική γλώσσα.
Όλοι γνωρίζουμαι τους αμοργιανους χιτωνες. Υφαντά απο λιναρι με πορφυρό χρωμα περιζήτητο στους τότε βυζαντινούς και προβυζαντινους χρόνους για βασιλείς, βασίλισσες, πριγκίπισσες, τσαρινες ακόμη και εταίρες για να εξάψουν την ερωτική διάθεση.
´αλικοι αμοργιδες´σε διαφορά συγγράμματα.
Rocella tictoria. Η λατιγεννης ονομασία της λειχηνας ´αμοργις´απο όπου με επεξεργασία παρήγαγαν το πορφυρο χρωμα που βαφοντουσαν τα λινά υφαντά. Μια εκδοχή ειναι αυτή. Άλλη εκδοχή οτι τα φυτα απο λιναρι είχαν αυτή την ονομασία. Και μια Τρίτη εκδοχή, απο τον ετυμολογο Αλεξιαδη, απο το
αμεργω. Δρέπω,κόβω, αναδύομαι. Αναδυόμενη Αμοργος;
Μήπως θέλει λίγο ψάξιμο αυτό προτού μας καπελωθεί μια ονομασία οπως παλια με το σλογκαν “εδώ δεν θα μας βρεί κανεις” και μαζεψουμε εδω ολους τους ερωτίλους…