Στην Αμοργό τα γυρίσματα του διεθνούς ντοκιμαντέρ «Mediterranean-Life UnderSiege»

Στο νησί του «απέραντου γαλάζιου» θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα για τη σειρά ντοκιμαντέρ «Mediterranean-Life UnderSiege». Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν από τις 15 Σεπτεμβρίου 2020 και μετά ενώ θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πρόληψη κατά του κορονοϊού.

Στόχος του ντοκιμαντέρ είναι να μας συστήσει στην άγρια ζωή της Μεσογείου, να αποκαλύψει τα φυσικά θαύματα που συμβαίνουν καθημερινά, αλλά και να μας ενημερώσει για τις απειλές που βάζουν σε κίνδυνο το φυσικό περιβάλλον.

Στην Ελλάδα, τα γυρίσματα εστιάζουν στις θαλάσσιες χελώνες, στις φώκιες, στις γάτες και τους αετούς, ζώα που συναντώνται στην Ελλάδα σε μεγάλο αριθμό.

Στην Αμοργό, το ντοκιμαντέρ θα εστιάσει στις μοναδικές γάτες του νησιού και στους αετούς. Στόχος είναι να αναδειχθούν οι ομορφιές του νησιού, μέσα από το ταξίδι του μικρού γατιού και τα μεγάλα πλάνα που θα δείχνουν το νησί από ψηλά. Κάποιες από τις τοποθεσίες του νησιού που θα αναδειχθούν στο ντοκιμαντέρ είναι το Μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας, οι μύλοι της χώρας, η εκκλησία του Γιώργου Βαλσαμίτη, το Ναυάγιο, η παραλία Καλοταρίτισσα, ο Άγιος Παύλος, το λιμάνι της Αιγιάλης και των Καταπόλων κλπ.

Ο λόγος που η Αμοργός επιλέχθηκε ως μια από τις τοποθεσίες γυρισμάτων είναι οι φυσικές ομορφιές του νησιού που ενδείκνυνται για κινηματογράφηση, σε συνδυασμό με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του νησιού που περιλαμβάνει στοιχεία που ενδιαφέρουν την παραγωγή. Στόχος είναι το τοπίο του νησιού να αποτυπωθεί στο ντοκιμαντέρ πιστά και με ρεαλισμό, προκαλώντας τους θεατές να το γνωρίσουν από κοντά.

Πριν επιλεχθεί η Αμοργός, ο σκηνοθέτης FredFougea και η ομάδα του είχαν επισκεφθεί ποικίλα μέρη της χώρας, προκειμένου να βρουν τις ιδανικές τοποθεσίες. Μετά την επίσκεψη τους στην Αμοργό τον Ιούνιο, κατέληξαν πως ήθελαν να μεταφέρουν το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων του Ελληνικού κομματιού στο νησί, καθώς αυτό τους προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για τον σκοπό τους, όπως το φυσικό τοπίο, σημεία κατάλληλα για τα γυρίσματα που θέλουν να πραγματοποιήσουν, όπως λόφοι, μονοπάτια, παραλίες, λιμάνια.

Η σειρά ντοκιμαντέρ είναι γαλλική παραγωγή της εταιρίας Boreales σε συμπαραγωγή της Anemon Productions. Η γαλλική εταιρία Boreales είναι γνωστή για τις βραβευμένες παραγωγές της που αφορούν το ζωικό βασίλειο και το φυσικό περιβάλλον. H ελληνική εταιρία παραγωγής AnemonProductions είναι μια από τις πιο δραστήριες εταιρίες παραγωγής ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα.