Μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αμοργό και κατόπιν επικοινωνίας του Δημάρχου Αμοργού κ. Λευτέρη Καραΐσκου με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Θεοκλή Ζαούτη, θα μεταβεί στο νησί κλιμάκιο του Οργανισμού.

Την Δευτέρα 21 Μαρτίου και την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022 το κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας θα  διενεργήσει δωρεάν μαζικό έλεγχο με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου «rapid test» στον πληθυσμό του νησιού. Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν  ως εξής:

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Όρμος Ποταμός : στην Πλατεία του Όρμου 10:30 14:00

Θολάρια: στην στάση λεωφορείων στο Πάρκινγκ 14:30 -16:00

Λαγκάδα: στην στάση λεωφορείων στο Πάρκινγκ 16:30 18:00

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Κατάπολα: στον εξωτερικό χώρο Ιατρείου Καταπόλων 09:00 12:00

Χώρα: στον εξωτερικό χώρο του Κ.Υ. 13:00-15:00

Βρούτση: στο προαύλιο του Ι. Ναού Αγίου Σπυρίδωνος 16:00 17:00

Αρκεσίνη: στον εξωτερικό χώρο Ιατρείου Αρκεσίνης17:30-18:30

Η συγκεκριμένη δράση απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ
Οι πολίτες που θα προσέλθουν θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους (Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας), να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή τοδιαβατήριό τους και να έχουν διαθέσιμο τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου.
Οι ανήλικοι θα πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύονται από γονέα ή Κηδεμόνα.

Η τήρηση των μέτρων προστασίας (χρήση μάσκας, τήρηση των αποστάσεων) έναντι της Covid-19 από τους πολίτες είναι υποχρεωτική.

Ο Δήμαρχος Αμοργού κ. Λευτέρης Καραΐσκος δήλωσε «Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για τη δημόσια υγεία του νησιού μας. Η αύξηση των κρουσμάτων είναι συνέπεια του εφησυχασμού και της χαλαρότητας. Η πανδημία όμως είναι εδώ. Μαζί με το μεγάλο όπλο του εμβολιασμού δεν πρέπει να αμελούμε την τήρηση των μέτρων για να προστατέψουμε τις ζωές μας και την Αμοργό μας. Ευχαριστώ τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας και καλώ τους πολίτες του νησιού να προσέλθουν για τον δωρεάν έλεγχο. Ευχαριστώ επίσης το προσωπικό του ΚΥ Αμοργού για την τεράστια προσπάθεια που έχει καταβάλει μέχρι σήμερα για την αποτελεσματική υγειονομική διαχείριση τηςπανδημίας.»