Ο Δήμος Αμοργού συμμετέχοντας στους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση παρουσιάζει το Σαββατοκύριακο 4&5 Δεκεμβρίου 2021 την μουσική- αφηγηματική παράσταση « Η Ανάσταση ενός Λαού».

Η παράσταση θα ανέβει το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στις 18:30 στον Πολυχώρο Δημοτικού Σχολείου Αιγιάλης και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στις 18:30στο Κτίριο του Συλλόγου Αρχαία Αρκεσίνη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την προστασία από την διασπορά του covid19

Λίγα λόγια για την παράσταση

Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από το σημαντικότερο γεγονός στην ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας που ήταν ο ξεσηκωμός των υπόδουλων Ελλήνων κατά του Οθωμανού δυνάστη για ελευθερία και αυτοδιάθεση. Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν η αφετηρία της εθνικής παλιγγενεσίας, αφού πέτυχε την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους και συνεπώς την παρουσία της Ελλάδας στον πολιτικό χάρτη του κόσμου. Τιμώντας λοιπόν αυτήν την επέτειο, παρουσιάζουμε μια μουσική-αφηγηματική παράσταση  με αναφορά στα σημαντικότερα πρόσωπα και γεγονότα του αγώνα. Μεταξύ μουσικής και πρόζας εκτυλίσσεται η ιστορία της Επανάστασης. Το μουσικό συγκρότημα ΕΠΤΑΣΗΜΟ που  αποτελείται από κλαρίνο, βιολί, λαούτο και τραγουδιστή θα μας  παρουσιάσουν τραγούδια και σκοπούς από την Ελλάδα του ξεσηκωμού, ενώ ο ηθοποιός Σωτήρης Ταχτσόγλου  θα σταθεί  με την αφήγησή του στις ιστορικές στιγμές που καθόρισαν την πορεία του Αγώνα.

.Καλλιτεχνική επιμέλεια-επιμέλεια κειμένων :Έλενα Στρατή -Βασίλης Φλωρος

.Απόδοση κειμένων ο ηθοποιός :Σωτήρης Ταχτσόγλου

Μουσική Επιμέλεια :Βαγγέλης Σαραντίδης

Συμμετέχει το μουσικό σχήμα ΕΠΤΑΣΗΜΟ:

Βαγγέλης Σαραντίδης -βιολί

Ιάκωβος Ηλιάδης -λαούτο

Ηλίας Γάκος -τραγούδι

Μαζί τους στο κλαρίνο και φλογέρα ο Θοδωρής Τασούλας.