Η προστασία του περιβάλλοντος συναντά την παράδοση. Η ενημέρωση και η γαστρονομία συνυπάρχουν σε μια ξεχωριστή «συνάντηση» γεμάτη θάλασσα. Στην Αμοργό το διήμερο 9 & 10 Ιουνίου, το «Αμοργόραμα» και η «Γιορτή του Ψαρά» ανταμώνουν και καλούν όλο τον κόσμο να τιμήσουν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους τις εκδηλώσεις.

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο Καταπόλων θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το «Αμοργόραμα», την πρωτοποριακή και μοναδική για τα ευρωπαϊκά δεδομένα πρωτοβουλία, που ξεκίνησαν οι αλιείς της Αμοργού δείχνοντας τον δρόμο για το μέλλον των θαλασσών και της αλιείας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει, ομιλίες, συζητήσεις και προβολές, με τη συμμετοχή συνεργαζόμενων φορέων, συμπεριλαμβανομένων, του Δήμου Αμοργού, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Cyclades Preservation Fund και του Blue Marine Foundation.

Δείτε ΕΔΩ το Πρόγραμμα.

Το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 20:30, στο αλιευτικό καταφύγιο στο Ξυλοκερατίδι Καταπόλων, ο Επαγγελματικός Αλιευτικός Σύλλογος Αμοργού και ο Δήμος Αμοργού γιορτάζουν τη θάλασσα στη «Γιορτή του Ψαρά», με παραδοσιακούς χορούς και τοπική γαστρονομία βασισμένη σε αλιεύματα των ψαράδων του νησιού.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε, « Το περιβάλλον και η θάλασσα γιορτάζουν στην Αμοργό. Το Αμοργόραμα και η Γιορτή του Ψαρά μας καλούν να προστατεύσουμε το περιβάλλον αλλά και να γιορτάσουμε το καλοκαίρι που έφτασε. Στην Αμοργό η θάλασσα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και οφείλουμε να την αγαπάμε και την προστατεύουμε. Το Αμοργόραμα οφείλει την εντυπωσιακή πρόοδο του στην δύναμη του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Ενωμένοι…αλιείς, τοπική κοινωνία, Δήμος και κεντρική διοίκηση κάνουμε την Αμοργό μας πρότυπο σε όλη την Ευρώπη».