Σε τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε για τα νησιά των Κυκλάδων ο Υπουργός Τουρισμού κ.Χάρης Θεοχάρης συμμετείχαν στις 4  Μαΐου, ο Δήμαρχος Αμοργού κ. Ελευθέριος Καραΐσκος και η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Αμοργού και αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Πόπη Δεσποτίδη.

Στην τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν: ο Υπουργός Εργασίας και Βουλευτής Κυκλάδων κ.Γιάννης Βρούτσης, ο  Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ.Γιώργος Χατζημάρκος, , ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, οι Βουλευτές Κυκλάδων  Κατερίνα Μονογιού και Φίλιππος Φόρτωμας, οι Δήμαρχοι Κυκλάδων και οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων των νησιών.

Ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης παρουσίασε  την κυβερνητική βούληση να προετοιμαστεί η χώρα για την υποδοχή επισκεπτών στο διάστημα που οι υγειονομικές συνθήκες τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα θα το επιτρέψουν.

Ανακοίνωσε ότι  την Παρασκευή 8 Μαΐου θα έχει έτοιμα τα απαραίτητα πρωτόκολλα για την λειτουργία των τουριστικών υποδομών, τα οποία και θα τεθούν σε μελέτη και διαβούλευση με την Αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, προκειμένου να οριστικοποιηθούν έως την 15η Μαΐου.

« Πρέπει να σεβαστούμε τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και να δουλέψουμε όλοι μαζί με στόχο την επανεκκίνηση του τουρισμού που θα δώσει πνοή και ελπίδα στα νησιά μας και επιπλέον θα δείξει σε όλο τον κόσμο πως το Αιγαίο είναι ασφαλή και φιλόξενο» δήλωσε ο Δήμαρχος Αμοργού κ. Λευτέρης Καραΐσκος.