Στην Αθήνα βρέθηκε  ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος πραγματοποιώντας επαφές με υπουργούς, και υπηρεσιακούς παράγοντες για όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν την Αμοργό.

Ο Δήμαρχος Αμοργού συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και συζήτησαν θέματα που αφορούν το πρόγραμμα « Αντώνης Τρίτσης», την χρηματοδότηση έργων και παρεμβάσεων καθώς και την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης ηλεκτροκίνησης . Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε και η συμμετοχή της Αμοργού στην «Επιτροπή 2021». Ο κ. Πέτσας αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δημάρχου Αμοργού να επισκεφθεί την Αμοργό μέσα στο καλοκαίρι.

Η ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης  και οι προοπτικές διασύνδεσης της Αμοργού με νέους προορισμούς και η πορεία λιμενικών έργων και εγκαταστάσεων και έργων αφαλάτωσης αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης του Δημάρχου Αμοργού Λευτέρη Καραΐσκου με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκη και το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη. Επιπλέον υπήρχε ενημέρωση για το πρόγραμμα «Νέαρχος» που θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για τη χρηματοδότηση κρίσιμων έργων και λειτουργιών στο νησιωτικό χώρο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Αμοργού συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες αρχικά στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με αντικείμενο μελέτες έργων οδοποιΐας και στη συνέχεια στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου σε σύσκεψη με τους διευθυντές της Υφυπουργού κ. Αραπατζή και του Υφυπουργού κ. Οικονόμου συζητήθηκε η ενίσχυση  των αλιέων του νησιού μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας και η  ολοκλήρωση της διαδικασίας χαρακτηρισμού της Αμοργιανής Φάβας ως προϊόν με Προστασία Γεωγραφικής Ένδειξης.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος δήλωσε: «Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο και συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε, να προγραμματίζουμε και να υλοποιούμε έργα και παρεμβάσεις προς όφελος του Δήμου Αμοργού. Οι συνεχείς ουσιαστικές επαφές με υπουργούς και κυβερνητικούς παράγοντες έχουν στόχο την ανάπτυξη της Αμοργού κα  τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της.»