Σας ανακοινώνουμε ότι ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) που επισκέπτεται με 18 σκάφη του την Αμοργό από 21 έως 24 Ιουλίου 2018, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA), θα οργανώσουν καθαρισμό της αυτής Λιβέρου στην Καλοταρίτισσα στα πλαίσια της αφιερώσεως του φετινού 55ο ΡΑΛΛΥ ΑΙΓΑΙΟΥ στην προστασία των Θαλασσών από κάθε μορφή ρύπανσης . Στόχος τόσο του ΠΟΙΑΘ όσο κα της HELMEPA είναι η ανάδειξη της ευαισθησίας των νησιωτών για την προστασία των ακτών τους από τη ρύπανση διοργανώνοντας εθελοντικούς καθαρισμούς. Στον καθαρισμό θα συμμετάσχουν μέλη των πληρωμάτων των σκαφών και ντόπιοι εθελοντές.

Καλούμε τους μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού να δηλώσουν συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή , ενημερώνοντας τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νικόλαο Πράσινο στα τηλέφωνα 2285071001 και στο κινητό 6973745370.

Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 . Τα λεωφορεία με τους εθελοντές θα αναχωρήσουν από Κατάπολα στις 9 το πρωί και θα επιστρέψουν στη 1 το μεσημέρι.