Σας ενημερώνουμε για το πρόγραμμα που συνδιοργανώνουν με το Authentic Big Blue η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Αμοργού με μεγαλο χορηγο τον ΕΟΤ.

23-28/9 θα διεξάγονται καθημερινά 09.00-13.00 αγώνες με ρεπό (μάλλον) την Πέμπτη. Δυστυχώς η τοποθεσία-Νικουριά (Αγιος Παύλος) η Αγία Αννα – δεν μπορεί ακόμη να ειπωθεί αφού εξαρτάται από τον καιρό.

Οποιος θέλει να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες των δυτών (αυτό είναι εφικτό μόνο όταν οι αγώνες γίνονται στη Νικουριά) θα πρέπει να προσέρχεται στην προβλήτα του Αγίου Παύλου όπου παραδοσιακή μεγάλη ξύλινη βάρκα θα μεταφέρει τους θεατές στο σημείο διεξαγωγής του αγώνα.

Σημειώνεται πως η παραμονή στον θαλάσσιο χώρο δεν μπορεί να ξεπερνά τη μία ώρα. Ολες οι πληροφορίες αναρτώνται στη σελίδα μας στο facebook.

Σας ενημερώνουμε επίσης και για το πρόγραμμα των γαστρονομικών δράσεων.
 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 27/9

14.00 γεύμα στο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής.
Το μαγείρεμα θα κάνει ο περίφημος αρχιμάγειρας του νησιού Βαγγέλης Μενδρινός με βοήθεια από τους εθελοντές της Κάτω Μεριάς και του Μοναστηριού.
(ΑΥΣΤΗΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ)

20.00 δείπνο στον Αγιο Ιωάννη Θολαρίων. Συντονίζει η Ιωάννα Συνοδινού και ομάδα του εστιατοριου ΑΣΚΑΣ.
(ΑΥΣΤΗΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ)
 

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/9

13.00 γεύμα στο Μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας.Το γεύμα αποτελεί κάλεσμα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων ΚΑΙ ΤΟΥ AEGEAN CUISINE.
(ΑΥΣΤΗΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ)

18.00 στο ΝΗΣΙ στην Αιγιάλη η ΛΕΣΧΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΜΟΡΓΟΥ θα υποδεχθεί και θα κεράσει «αμοργιανά» τους αθλητές, την ομάδα υποστήριξης του Authentic Big Blue, την οργανωτική επιτροπή, τους επισήμους,συνδιοργανωτές, χορηγούς και υποστηρικτές καθώς και τους δημοσιογράφους.

20.00 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΠΟΥ θα ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΕΙ ΣΤΟ AMORGOS DIVING CENTER (σε συνεργασία με την ομάδα του εστιατορίου ΑΣΚΑΣ.)
 

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/9

12.00 Brunch ΜΟΝΟ για τους επισήμους στα Κατάπολα στην κρεπερί ΕΛΙΧΡΥΣΟΝ και την ίδια ώρα στο ΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΣΤΕΛΟΠΕΤΡΑ ΜΟΝΟ για τους αθλητές ,δύτες ασφαλείας, κριτές, ΕΔΟΚ, γιατρούς, φωτογράφους και την ομάδα υποστήριξης της Διοργάνωσης.
 
Επίσης την Τρίτη 24/9 το εστιατόριο ΑΣΚΑΣ θα παραθέσει γεύμα στους αθλητές και όλη την ομάδα της διοργάνωσης.Παρούσα θα είναι η Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας CMAS Αννα Αρζάνοβα και εκπρόσωποι του Δήμου Αμοργού.
(ΚΛΕΙΣΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ)
 

Υπεύθυνη αντιδήμαρχος πολιτισμού και τουρισμού είναι η κα Πόπη Δεσποτίδη.

Για τις εκδηλωσεις γαστρονομίας υπεύθυνη είναι η κα Ιωάννα Συνοδινού και για τη λέσχη γαστρονομίας η κα Ελένη Κουντουρούπη.

Χρυσός χορηγός της διοργάνωσης είναι η Cosmote, τα πολύτιμα καύσιμα για τη διεξαγωγή του αγώνα προσφέρει η AVIN, τη μεταφορά των συμμετεχόντων στο νησί έχει αναλάβει η Blue Star Ferries, τον αγωνιστικό εξοπλισμό η Synodinos Gargo Gear και τον ιατρικό, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Την Εβδομάδα Γαστρονομίας Αμοργού στηρίζουν τα μέλη της πρωτοβουλίας Ελλα-δικά μας. Επαθλα στους αθλητές θα προσφέρουν η εταιρεία καταδυτικού εξοπλισμού Pathos Pro Spearfishing, η IANOSWatches με το ρολόι καταδύσεων avyssos και η GrecosailYachting. Η διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, του Aegean Cusine και του Π.Σ.Α.Τ.