Την 4η αποστολή του πραγματοποιεί από αύριο και έως και την πρωτομαγιά στην Αμοργό ο Όμιλος Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου. Η αποστολή έχει οικολογικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και απευθύνεται κυρίως σε παιδιά. Στη διάρκεια της αποστολής θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις, θεατρικές παραστάσεις, καθαρισμοί βυθού και παραλιών.

Συνδιοργανωτής της Αποστολής θα είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Επιπλέον θα συμμετέχουν η Ομάδα Αιγαίου, το WWF Ελλάς, η Εν.Το.Πο. Σύρος και ο οργανισμός All for blue.

Η αποστολή θα φτάσει το πρωί του Σαββάτου 28 Απριλίου στα Κατάπολα και ήδη από τις πρώτη ημέρα θα ξεκινήσουν οι οικολογικές δράσεις και τα διαδραστικά παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους.

 

ΣΑΒΒΒΑΤΟ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

08:00 Αναχώρηση από Σύρο

10.30 Άφιξη στα Κατάπολα (αναλόγως καιρού)

16:30 Δράση AllforBlue

Ενημέρωση για την προστασία της θάλασσας και των καρχαρχιών στο Δημοτικό Σχολείο Αιγιάλης – Θολαρίων. Παράκτιος και υποβρύχιος καθαρισμός στην παραλία Αιγιάλης.

17:30 Παιδαγωγική δράση στο προαύλιο του Γυμνασίου – Λυκαίου Χώρας από τις παιδαγωγούς του ομίλου.

Διαδραστικά παιχνίδια, κατασκευές, face painting

H δράση αυτή απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες παιδιών και θα διαρκέσει περίπου 3 ώρες.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

11:00 Δράση WWF για παιδιά: «Γαλάζια εξερεύνηση» στην παραλία, στα Κατάπολα.

Ακολουθείστε τα ίχνη και ανακαλύψτε τα γαλάζια μυστικά του νησιού!

Ένα κυνήγι θησαυρού για παιδιά. Σκοπός του παιχνιδιού είναι τα παιδιά να ανακαλύψουν τα ζώα και τα φυτά που ζουν έξω, μέσα και κοντά στη θάλασσα, να γνωρίσουν τα μυστικά τους και τους κινδύνους που τα απειλούν, να εκτιμήσουν την αξία τους και να καλλιεργήσουν φιλική στάση και υπεύθυνη συμπεριφορά για την προστασία τους.

10:30 Παιδαγωγική δράση στο προαύλιο του Δημοτικού Αιγιάλης – Θολαρίων από τις παιδαγωγούς του ομίλου.

Διαδραστικά παιχνίδια, κατασκευές, face painting

H δράση αυτή απευθύνεται σε όλες τις ηλικές παιδιών και θα διαρκέσει περίπου 2,5 ώρες.

Παράλληλη δράση

10:00 Αναχώρηση δύο φουσκωτών για καθαρισμό δυσπρόσιτων παραλιών της Αμοργού από μέλη του Ο.Φ.Τ.Σ.Σ. και την ALL FOR BLUE

20:00 Παρουσίαση θεατρικού διαδραστικού δρώμενου «Γύρνα την κλεψύδρα» από τη θεατρική ομάδα του Ο.Φ.Τ.Σ. Σύρου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Χώρας.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

11:30 Δράση WWF για παιδιά: «Γαλάζια εξερεύνηση», στην παραλία της Αιγιάλης.

Ακολουθείστε τα ίχνη και ανακαλύψτε τα γαλάζια μυστικά του νησιού!

Ένα κυνήγι θησαυρού για παιδιά. Σκοπός του παιχνιδιού είναι τα παιδιά να ανακαλύψουν τα ζώα και τα φυτά που ζουν έξω, μέσα και κοντά στη θάλασσα, να γνωρίσουν τα μυστικά τους και τους κινδύνους που τα απειλού, να εκτιμήσουν την αξία τους και να καλλιεργήσουν φιλική στάση και υπεύθυνη συμπεριφορά για την προστασία τους.

Δράση AllforBlue

09:30 Ενημέρωση για την προστασία της θάλασσας και των καρχαριών στο Δημοτικό Σχολείο Καταπόλων.

10:30 Παράκτιος και υποβρύχιος καθαρισμός στην παραλία Καταπόλων.

20:00 Παρουσίαση θεατρικού διαδραστικού δρώμενου «Γύρνα την κλεψύδρα» από τη θεατρική ομάδα του Ο.Φ.Τ.Σ. Σύρου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Αιγιάλης – Θολαρίων.

 

ΤΡΙΤΗ 1 ΜΑΪΟΥ 2018

Αναχώρηση από την Αμοργό