Το Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση με θέμα τον Προσβάσιμο και Βιώσιμο Τουρισμό στα νησιά στο Νότιο Αιγαίο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 11:00 με 13:00.

https://socialobservatory.pnai.gov.gr/drash/diadiktyaki-imerida-me-thema-ton-prosvasimo-kai-viosimo-tourismo/

Η προσβασιμότητα είναι ένα επίκαιρο θέμα σε μια κατεξοχήν τουριστική περιφέρεια όπως το Νότιο Αιγαίο που απασχολεί τις τοπικές κοινωνίες για τη λήψη αποφάσεων και την εφαρμογή απαραίτητων μέτρων. Αντίστοιχα, τα τελευταία χρόνια διευρύνεται η συζήτηση γύρω από τα μοντέλα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης για τον μεσομακροπρόθεσμο και στρατηγικό σχεδιασμό σε αυτόν τον τομέα. Στόχος της συνάντησης είναι να αναδειχθούν μέσα από τη συζήτηση οι καλές πρακτικές αλλά και οι προσκλήσεις στον τουρισμό ως συστατικό κοινωνικής ένταξης.

Η  ημερίδα  απευθύνεται σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την Κοινωνία των Πολιτών.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε το Πρόγραμμα:
11:00 – 11:20 Έναρξη συζήτησης – εισαγωγή
● Κυρίτση Κυρίτση, Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Αρωγής Κυκλάδων – Υπεύθυνη Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Νοτίου Αιγαίου.
● Καραμανώλης Γιώργος, Συνιδρυτής, Υπεύθυνος Καινοτομίας και Τεχνολογίας, Crowdpolicy.
● Κουρκουμάρη Κωνσταντίνα, Στέλεχος Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Νοτίου Αιγαίου, Crowdpolicy με θέμα τα «Συνοπτικά ευρήματα του Παρατηρητηρίου σχετικά με το ζήτημα της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία».
11:20 – 12:50 Εισηγήσεις
11:20 – 11:35 Κούτσιανος Βασίλειος, Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) με θέμα «Τουρισμός και Άτομα με Αναπηρία».
11:35 – 11:50 Πάπιτση Χριστιάννα, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Σύρου- Ερμούπολης 11:50 – 12:05 Χριστοδουλίδη Βουκελάτου Ματίνα, Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Εθελοντισμού Δήμου Κω με θέμα «Προσβάσιμος τουρισμός για όλους».
12:05 – 12:20 Ρεβίνθης Κωνσταντίνος, Δήμαρχος Σερίφου.
12:20 – 12:35 Πετρίδη Ειρήνη, Στέλεχος του Δήμου Σύμης.
12:35 – 12:50 Στέλλας Σταύρος, μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχίλοχου Πάρου με θέμα «Η επανάκτηση του δημόσιου χώρου και το κίνημα για τις παραλίες».
12:50 – 13:00 Ανοιχτή συζήτηση – ερωτήσεις

Για την συμμετοχή σας μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZAsduuprjMoGNS1cN-1JM1ejGOyCEeUiJtT#/registration