Πολυεπίπεδη στόχευση επιτυγχάνει ο Δήμος Αμοργού στο πλαίσιο της στρατηγικής για το «άνοιγμα» της διεθνούς αγοράς εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου.
Το δημοσίευμα του Conde Nast Traveller που απευθύνεται σε ένα υψηλού επιπέδου κοινό, όπως και τα αντίστοιχα από το Βέλγιο που διαβάζεται από νεανικό κοινό και τον ταξιδιωτικό οδηγό από την Ολλανδία, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση για την προσέγγιση στο νησί κρουαζιερόπλοιων Boutique, δίνουν, σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Πόπη Δεσποτίδη, «το μήνυμα ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση, μετά και τη σειρά των διαδικτυακών συναντήσεων που πραγματοποιούμε με παράγοντες της διεθνούς τουριστικής αγοράς».
Χαρακτηριστικές είναι οι αναφορές για το νησί, με πρώτη του έγκυρου CNT, με τίτλο «Τα 10 value for money ελληνικά νησιά για το καλοκαίρι του 2021», που αναπαράγεται από το «Έθνος»: «Χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο για τα διάσημα σε ολόκληρο τον κόσμο νερά της Αμοργού; Το νησί του «Απέραντου Γαλάζιου» δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε από αυτή τη λίστα, καθώς απευθύνεται σε κάθε λογής ταξιδιώτη: μοναχικούς επισκέπτες, ζευγάρια, παρέες φίλων και οικογένειες. Συνδυάζει τα κρυστάλλινα νερά με τις δραστηριότητες στη φύση και τη νυχτερινή ζωή, γεγονός που καθιστά σαφές πως προσελκύει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς τουρίστες».
Σε πιο νεανικό ύφος, για να ταιριάζει στο κοινό του, το βελγικό Μέσο «Campus.be» γράφει: Η Αμοργός είναι ένα από τα πιο φοβερά νησιά των Κυκλάδων με μακρά ιστορία και πολιτιστική παράδοση που έχει γίνει διάσημη από την ταινία “Το Απέραντο Γαλάζιο». Προσφέρει εντυπωσιακά τοπία, με γκρεμούς που πέφτουν στη θάλασσα, η θάλασσα έχει ένα μοναδικό χρώμα και μπορείτε να βουτήξετε σε γραφικούς κόλπους με καταγάλανα νερά».
Τέλος ο ολλανδικός ταξιδιωτικός οδηγός «TripTalk» γράφει ότι «η Αμοργός είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά νησιά των Κυκλάδων, με όμορφες παραλίες με καταγάλανα νερά και εντυπωσιακές σπηλιές», ενώ κάνει αναφορά στον πολιτισμό και την παράδοση του νησιού.

Στο μεταξύ, η στάση και αποβίβαση στην Αμοργό που προγραμμάτισαν ήδη υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια για το 2021 αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της επιτυχούς στόχευσης στο υψηλού εισοδηματικού επιπέδου κοινό. Τα Ritz-Carlton Yacht, Scenic Eclipse, Silver Shadow & Azamara Pursuit θα πιάσουν λιμάνι τουλάχιστον για 12 ώρες προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες Αμοργιανής φιλοξενίας στους επιβάτες τους.
Την αγορά ανοίγει το Scenic Eclipse χωρητικότητας 228 επιβατών που θεωρείται boutique κρουαζιερόπλοιο και προσφέρει υπηρεσίες μπάτλερ, σε 114 σουίτες με ιδιωτικές βεράντες και πολυτελή εστιατόρια σε 8 επίπεδα. Το Scenic Eclipse ανήκει στην Αυστραλιανή εταιρία Scenic Luxury Cruises & Tours με σημαία Μάλτας.