Στο Βοτανικό Πάρκο της Αμοργού παρουσιάστηκε την Πέμπτη 18 Αυγούστου το βιβλίο των καθηγητών βοτανολογίας Burkhard Biel και Kit Tan, « η Χλωρίδα της Αμοργού». Μια ξεχωριστή εκδήλωση γνώσης για το περιβάλλον της Αμοργού, που οργάνωσε η Ένωση Καταπολιανών και παρουσίασε η δημοσιογράφος Μίνα Μαύρου.

Μέσα από το βιβλίο, σε ελληνική μετάφραση του φαρμακοποιού και διδάκτορος Φαρμακογνωσίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτριου Περδετζόγλου, ο αναγνώστης ενημερώνεται για την χλωρίδα και τη βλάστηση της Αμοργού και ταξιδεύει μέσα στο χρόνο και την ιστορία του νησιού.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος, προλόγισε την εκδήλωση και εξήρε την προσφορά των ερευνητών-συγγραφέων και του δρ. Περδετζόγλου για την προσφορά τους στον τόπο της Αμοργού με την επιστημονική κατάρτιση, την επιμονή αλλά και την αγάπη τους για το περιβάλλον, τονίζοντας πως « είναι χρέος μας και προτεραιότητα να προστατεύσουμε αυτό το βοτανικό θησαυρό και να διασφαλίσουμε την ύπαρξη του για τις επόμενες γενιές.»

Παρόντες μεταξύ άλλων  σε αυτή την υπέροχη βραδιά σε ένα πανέμορφο χώρο ήταν ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος , η Αντιδήμαρχος Αμοργού Πόπη Δεσποτίδη, η πρόεδρος της Ένωσης Καταπολιανών Άννα Γαβαλά, η πρόεδρος του Συνδέσμου Αμοργίνων Άννα Γιαννακού – Πάσχου, η πρόεδρος της Ενώσεως Αιγιαλιτών Αμοργού κυρία Σοφία Γαβαλά – Βλατάκη,  ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Αμοργίνων Νικόλαος Πράσινος, η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Καταπόλων Μαρούσα Γιαννακού και η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών Αγγελική Ψακή – Κωβαίου.

 Να τονιστεί πως ήταν η πρώτη επίσημη εκδήλωση της Ένωσης Καταπολιανών στο Βοτανικό Πάρκο, από τη στιγμή που μεταβiβαστηκε λόγω δωρεάς,  σε αυτήν από την Ζωγραφιά Βλαβιανού- Χόσμερ στη μνήμη του αείμνηστου πατέρα της Βάσου Βλαβιανού. Ευχαριστείες στους Μάνο Ιγκλέζο και Σωτήρη Ευθυμιόπουλο για τη φωτογραφική κάλυψη της βραδιάς καθώς και στον Βαγγέλη Δεσποτίδη για την επιμέλεια του φωτισμού .Τέλος επιδόθηκαν βραβεία στα Καταπολιανά παιδιά που εισήχθησαν στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας την προηγούμενη χρονιά.