Επείγουσα Ενημέρωση

Αυστηρή σύσταση η αποφυγή κάθε μετακίνησης παρα μόνο για λόγους υγείας!


Παρατείνεται και για αύριο Τετάρτη η γενική αργία σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη, όπως ανακοινωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

Συγκεκριμένα:

Στην Περιφέρεια Αττικής, στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες και στην Κρήτη κηρύσσεται για αύριο 26 Ιανουαρίου 2022 κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγων προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσής συμβάντων φυσικών καταστροφών και της ανάγκης λήψης σχετικών εκτάκτων μέτρων.

Συγκεκριμένα αναστέλλεται η λειτουργία όλων των Δημόσιων Υπηρεσιών εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημόσιων δομών υγείας, των μέσων μαζικής μεταφοράς, και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για την διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.

Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμία βαθμίδα εκπαίδευσης (Ούτε τηλεκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα  δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας. Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

 

Τηλέφωνα εκτάκτων αναγκών:
Αστυνομία: 2285 071210
Λιμεναρχείο: 2285 071259
Δήμος Αμοργού: 6972429437 , 6936659080
ΔΕΔΔΗΕ για προβλήματα ηλεκτροδότησης: 11500