Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το έργο « Ο ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΣ» του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, που θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από την Κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ενιαίου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αιγιάλης-Θολαρίων το Σάββατο 30 Μαρτίου και ώραν 20:00.

Η μετάδοση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το κανάλι της Βουλής και το Δήμο Αμοργού.

Το έργο που είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα του Μολιέρου παρουσιάζεται σε εξαιρετική μετάφραση της Χρύσας Προκοπάκη.

Ο Αλσέστ, μέλος της «καλής κοινωνίας», είναι αθεράπευτα ερωτευμένος με τη Σελιμέν. Μισεί, όμως, όλους τους άλλους, καθώς όσοι τον περιστοιχίζουν επιδίδονται ανελέητα στην κολακεία, στον κοινωνικό σχολιασμό και στις ίντριγκες, στην υποκρισία και στο ψεύδος. Όταν ο Αλσέστ δει με τα μάτια του πως, η αγαπημένη του, διάγει ακριβώς αυτή τη ζωή που ο ίδιος απεχθάνεται, επιλέγει την αναχώρηση και τη μοναξιά.

Ένας αθεράπευτα ειλικρινής ήρωας που απεχθάνεται την υποκρισία κερδίζει τη συμπάθεια και τον θαυμασμό μας. Χάρη στη μαεστρία του κορυφαίου Γάλλου κωμωδιογράφου αναδεικνύεται σε σύμβολο που εκφράζει και δικές μας αγωνίες. Ο Αλσέστ μοιάζει να φέρει βιώματα του συγγραφέα για μια από σκηνής διαμαρτυρία. Εκεί συναντά τη δική μας φωνή.
Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Χρύσα Προκοπάκη

Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς

Σκηνικά:  Εύα Μανιδάκη

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Κίνηση: Σταυρούλα Σιάμου

Μουσική: Κορνήλιος  Σελαμσής

Φωτισμοί: Σίμος Σαρκετζής

Videodesign: Παντελής Μάκκας

Βοηθός σκηνοθέτη: ΆνταΠουράνη

Β΄ βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Μητσάκη

Β΄ βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Πιταούλη

Βοηθός σκηνογράφου: Ελένη Αραποστάθη

Βοηθός ενδυματολόγου: Αλεξάνδρα Πανουτσοπούλου

Διανομή

Μιχαήλ Μαρμαρινός:  ΑΛΣΕΣΤ, ερωτευμένος με τη Σελιμέν

Χρήστος Λούλης:  ΦΙΛΕΝΤ, φίλος του Αλσέστ

Δημήτρης Παπανικολάου:  ΟΡΟΝΤ, ερωτευμένο