Σας γνωρίζομε ότι τη Δευτέρα 14  Μαΐου 2018 και ώρα 5.30 μμ θα πραγματοποιηθούν συγχρόνως δυο ομιλίες μια στη Χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου / Λυκείου και μια στην Αιγιάλη (Όρμος) στην αίθουσσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου /Νηπιαγωγείου από την Ομάδα Αιγαίου και τον φιλανθρωπικό οργανισμό ΜΑΝΑ με θέμα :

«Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ – Δεν είναι ανίκητος ! Έλα να πολεμήσουμε ΜΑΖΙ».

Σημειωτέον ότι :

  • Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός γυναικολογικός καρκίνος: μια στις οκτώ γυναίκες αναμένεται να προβληθεί από τη νόσο.
  • Η πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας : εάν ο καρκίνος του μαστού διαγνωσθεί σε πρώιμο στάδιο είναι πλήρως ιάσιμος.
  • Στα πλαίσια της δραστηριότητας αυτής , εξειδικευμένοι ογκολόγοι θα εξετάσουν γυναίκες όλων των ηλικιών σε ειδικά διαμορφωμένο ιατρείο, ενώ ταυτόχρονα εξειδικευμένοι ακτινολόγοι θα πραγματοποιήσουν δωρεάν υπέρηχο μαστού.
  • Η ομιλία ενημερωτικού περιεχομένου για το κοινό θα περιλαμβάνει στρατηγικές πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, την αντιμετώπιση και θεραπεία του καρκίνου του μαστού , καθώς και για τη σωστή διατροφή και άσκηση.
  • Θα γίνει επίσης εκπαιδευτικό σεμινάριο δωρεάν αυτοεξέτασης μαστού.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε  ενεργά στην εκστρατεία που θα γίνει στο νησί μας , για την καταπολέμηση  αυτής της συχνής νόσου και να ενημερωθείτε σχετικά με την καταλληλότερη μέθοδο πρόληψης για εσάς και να εξοικειωθείτε με την αυτοεξέταση του μαστού.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ