Μέλος του Συμβουλίου Καταδυτικού Τουρισμού είναι ο Δημήτρης Κούμουλος, εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης και αγωνιστικός διευθυντής του διεθνούς τουρνουά «Authentic Big Blue», που διοργανώνεται στην Αμοργό.

Το Συμβούλιο Καταδυτικού Τουρισμού συγκροτήθηκε με απόφαση της αρμόδιας Υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη στο πλαίσιο της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης για τον Καταδυτικό Τουρισμό. Σκοπός του Συμβουλίου είναι η παροχή ενημέρωσης σχετικά με ζητήματα ανάπτυξης του καταδυτικού τουρισμού με όρους βιωσιμότητας και η βέλτιστη ανάδειξη και προβολή καταδυτικών αξιοθέατων με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Η επιλογή του Δημήτρη Κούμουλου ως μέλος του Συμβουλίου αποτελεί τιμή για το νησί της Αμοργού και επιβράβευση του σχεδιασμό του Δήμου Αμοργού να μπει το νησί του απέραντου γαλάζιου στο επίκεντρο του αθλητικού τουρισμού.

Η διοργάνωση «Authentic Big Blue» είναι η μοναδική ελεύθερης κατάδυσης με διεθνή ακτινοβολία που γίνεται στο Νότιο Αιγαίο, συγκεντρώνει κάθε χρόνο συμμετοχές των κορυφαίων αθλητών από όλο τον κόσμο και συμβάλλει στην ανάδειξη και προβολή της Αμοργού και της χώρας μας ως καταδυτικού και αθλητικού προορισμού.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος δήλωσε: «Η πρωτοβουλία της Υφυπουργού Τουρισμού κας Ζαχαράκη είναι άξια συγχαρητηρίων και κινείται στη θετική κατεύθυνση δημιουργίας μιας βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης της χώρας μέσα από τον θεματικό τουρισμό. Η συμμετοχή του Δημήτρη Κούμουλου στο Συμβούλιο Καταδυτικού Τουρισμού αποτελεί τιμή για την Αμοργό καθώς είναι απόφαση στρατηγικού σχεδιασμού η προβολή του νησιού μας μέσα από την δυναμική ομορφιά και γοητεία των καταδύσεων που προσελκύουν αθλητές και επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Η πανδημία δε μας επέτρεψε να πραγματοποιήσουμε την διοργάνωση αλλά ο σχεδιασμός συνεχίζεται και η Αμοργός θα κερδίσει τη θέση που της αξίζει στον χάρτη του αθλητικού τουρισμού»