Στα εγκαίνια του κειμηλιοφυλακίου του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών παρευρέθη ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος. Τα εγκαίνια τελέσθηκαν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμο.

Κειμηλιοφυλάκιο της Μητρόπολης Αθηνών

Στην ιστορική αυτή στιγμή παρέστησαν αρχιερείς, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, υπουργοί, βουλευτές, κληρικοί και πλήθος πιστών.

Κειμηλιοφυλάκιο της Μητρόπολης Αθηνών

Η Αμοργός αισθάνεται υπερήφανη που το Κειμηλιοφυλάκιο του Ιερού Καθεδρικού και Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών αποτελεί ευθύνη και έργο του προϊστάμενου του ναού π. Θωμά Συνοδινού. Του Αμοργιανού κληρικού με την τεράστια προσφορά στο νησί μας και στην πατρίδα μας, ο οποίος ξενάγησε τους πιστούς σε ένα χώρο ιερής ιστορίας. Την μουσειολογική μελέτη επιμελήθηκε ο μουσειολόγος και συντηρητής Ηλίας Παπαγεωργίου ο οποίος έχει επίσησεπιμελήθει κτην μουσειολογική μελέτη των Λαογραφικου & Εκκλησιαστικού Μουσείο Αμοργού.

Κειμηλιοφυλάκιο της Μητρόπολης Αθηνών1

Το Κειμηλιοφυλάκιο με τα ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα που διαθέτει αλλά και θα αποκτήσει στο μέλλον, συνιστά ένα εμβληματικό Πνευματικό Μουσείο.