Με τον εμβολιασμό και της ηλικιακής ομάδας 18-59 ετών συνεχίστηκε στην Αμοργό η πρώτη φάση του εμβολιασμού κατά της COVID-19. Το πρόγραμμα «Ελευθερία» ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Κέντρο Υγείας Αμοργού βάση των υγειονομικών πρωτοκόλλων  και τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας

Στον εμβολιασμό συμμετείχε το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων της Αμοργού στέλνοντας ένας ηχηρό μήνυμα ζωής και προστασίας της δημόσιας υγείας. Ανάμεσα σε όσους εμβολιάστηκαν ήταν οι καπετάνιοι και τα μέλη του πληρώματος Express Skopelitis,  του πλοίου που κρατάει ζωντανές τις Μικρές Κυκλάδες και στους πιο δύσκολους καιρούς.

 Την έναρξη του εμβολιασμού παρακολούθησε το Σάββατο και ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, κ. Γιάννης Βρούτσης. Ο πρώην υπουργός και νυν Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, επισκέφθηκε το Κέντρος Υγείας Αμοργού όπου ενημερώθηκε από τον επιστημονικό υπεύθυνο, ιατρό Κωνσταντίνο Μπουρνάκα για την πορεία των εμβολιασμών αλλά και για θέματα που αφορούν το Κέντρο Υγείας. Ο κ. Βρούτσης συνεχάρη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τον Δήμαρχο Αμοργού Λευτέρη Καραΐσκο, την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας Πόπη Δεσποτίδη και την πρόεδρο του Κ.Υ. Ιωάννα Συνοδινού και δήλωσε, « Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ταξιδεύει σε όλο το Αιγαίο, τις Κυκλάδες και την πατρίδα μου την Αμοργό. Με καθολική συμμετοχή, απόλυτη οργάνωση, ενθουσιασμό και χαμόγελα η Αμοργός αγκάλιασε το πρόγραμμα εμβολιασμού».

Η μετάβαση προς την κανονικότητα στην Αμοργό γίνεται με την άριστη συνεργασία όλων των κατοίκων που με υποδειγματική συμπεριφορά έχουν κρατήσει την Αμοργό covid free  προορισμό από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της πανδημίας.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος, μετά τον εμβολιασμό του δήλωσε: «Νιώθω χαρούμενος που εμβολιάστηκα στο Κέντρο Υγείας του νησιού μας. Μια ανώδυνη και ολιγόλεπτη διαδικασία που αποτελεί ένα τεράστιο βήμα προς την ελευθερία από τα δεσμά της πανδημίας. Έκανα το χρέος μου απέναντι στον εαυτό μου, στους συνανθρώπους μου, στην οικογένεια μου. Ο εμβολιασμός και η τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, τα οποία δεν αμελούμε να τηρούμε και οι εμβολιασμένοι, είναι το όπλο μας για της επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.  Ευχαριστώ όλους όσους υπηρετούν αυτή την στιγμή την εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθερία» σε όλη τη χώρα. Τους κατοίκους της Αμοργού για τη συμμετοχή τους και φυσικά γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό  του Κέντρου Υγείας Αμοργού όπου όλα λειτουργούν άψογά με άριστη οργάνωση. Εμβολιαζόμαστε όλοι και παράλληλα τηρούμε και τα μέτρα προστασίας. Όλοι μαζί μέχρι τώρα κρατήσαμε μακριά την πανδημία από την Αμοργό μας . Όλοι μαζί κερδίσαμε  τις καθημερινές μάχες. Όλοι μαζί θα κερδίσουμε τον πόλεμο για την υγεία και την ζωή. Από σήμερα μπαίνουμε στην περίοδο του Πάσχα. Στη μεγάλη νίκη της ζωής απέναντι στο θάνατο. Αυτή τη νίκη θα καταφέρουμε και εμείς με τον εμβολιασμό.»