4 χρόνια μετά τα γυρίσματά τους στην Αμοργό η ταινία «ΚΟΡΕΣ» (TÖCHTER) πραγματοποιεί προβολή το Σάββατο 08 Ιουνίου και ώρα 21.00 στο Σχολείο Αιγιάλης.

Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα best-seller της Lucy Fricke, το «ΚΟΡΕΣ» (TÖCHTER) είναι μια συναρπαστική ιστορία για ένα οδικό ταξίδι από τη Γερμανία ως την Αμοργό, μέσω Ελβετίας και Ιταλίας «τόσο αστείο και τόσο συγκινητικό που ξεσπάς σε κλάματα και γέλια ταυτόχρονα» όπως επαινέθηκε από τον Τύπο όταν το μυθιστόρημα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά.

Οι φίλες Μπέτι και η Μάρτα, δύο φίλες από το Βερολίνο, ξεκινούν ένα ταξίδι στην Ελβετία, με τον «ετοιμοθάνατο» πατέρα της Μάρτα στο πίσω κάθισμα, ο οποίος φαίνεται να έχει μόνο μία επιθυμία: την υποβοηθούμενη αυτοκτονία σε ένα ελβετικό ειδικό ινστιτούτο. Αυτό που ξεκινάει ως μια τελευταία βόλτα, θα καταλήξει σε ένα διασκεδαστικό κι αναπάντεχο ταξίδι αναζήτησης του χαμένου πατέρα της Μπέτι που θα οδηγήσει τις δύο φίλες ως την Αμοργό.

Η ταινία πραγματοποίησε τα γυρίσματά της σε Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα και Ιταλία εν μέσω πανδημίας Covid-19 και υπήρξε μάλιστα η πρώτη διεθνής παραγωγή παγκοσμίως που ξεκίνησε τα γυρίσματά της μετά το πρώτο lockdown στην Αμοργό!

Τέσσερα χρόνια μετά, οι συντελεστές της ταινίας επιστρέφουν στο νησί για μια προβολή-δώρο στους κατοίκους του νησιού, των οποίων η συμβολή και φιλοξενία έκανε τα γυρίσματα της ταινίας μια μοναδική ανάμνηση για όσους συμμετείχαν σε αυτά.

Η είσοδος στην προβολή είναι ελεύθερη.