Ένα σύγχρονο ασθενοφόρο μικρού όγκου παρέλαβε ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος και ο οδηγός Μιχάλης Φωστιέρης του Γεωργίου, σε ειδική τελετή παράδοσης- παραλαβής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων.

Στην τελετή παραδόθηκαν δώδεκα ασθενοφόρα σε Αμοργό, Κίμωλο, Κύθνο, Φολέγανδρο, Αντίπαρο, Δονούσα, Ηρακλειά, Θηρασιά, Σχοινούσα, Λειψούς και  Μεγίστη  με τους δημάρχους και προέδρους κοινοτήτων να παραλαμβάνουν τα κλειδιά του οχήματος και το πρωτόκολλο παράδοσης. Η προμήθεια των ασθενοφόρων χρηματοδοτήθηκε με ευρωπαϊκούς πόρους του   Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020” στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Τα ασθενοφόρα παρέδωσαν  ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης , ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ  Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός και  παρέστησαν οι βουλευτές Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, Κατερίνα Μονογυιού και Φίλιππος Φόρτωμας, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς και η Έπαρχος Μήλου, Έλλη Χωριανοπούλου.

«Είναι μια ξεχωριστή και λαμπερή ημέρα για την Αμοργό μας. Μια μάχη στον πόλεμο για την υγειονομική θωράκιση του νησιού μας κερδήθηκε. Από σήμερα οι Αμοργιανοί θα αισθάνονται πιο ασφαλείς. Είναι ύψιστη προτεραιότητα μας να διαφυλάξουμε το υπέρτατο αγαθό της υγείας. Έχουμε δυνατούς συμμάχους το Υπουργείο Υγείας,, την  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την 2η ΥΠΕ. Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Οι γονείς μας , τα παιδιά μας, οι άνθρωποι μας, αξίζουν ισότιμη υγειονομική φροντίδα με όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας. Επιπλέον η αναβάθμιση των παροχών υγείας στηρίζει την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας. Με πάθος και αφοσίωση  θα συνεχίσουμε το έργο μας για το καλό της Αμοργού.» δήλωσε ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος.