Αγαπητές Συμπατριώτισσες και Αγαπητοί Συμπατριώτες, σας προσκαλούμε το Σάββατο 13 Απριλίου και ώραν 20:30 να παρακολουθήσετε την παράσταση:

«ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ»

η οποία θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από το Εθνικό Θέατρο (Μικρό Εθνικό-ισόγειο Rex), σε συνεργασία με το Κανάλι της Βουλής και το Δήμο, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ενιαίου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αιγιάλης-Θολαρίων.

Η Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει μια σύνθεση πάνω σε σύντομες ιστορίες του σπουδαίου σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα και παιδαγωγού Μπερνάρ Φριό, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Σαββίδου.

O Μπερνάρ Φριό έχει γράψει και μεταφράσει περισσότερα από 50 βιβλία για νέους αναγνώστες, αλλά και για ενήλικες. Κείμενά του έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά και στα ιταλικά, ενώ έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία. Εργαζόμενος για πολλά χρόνια ως εκπαιδευτικός, ο Φριό μελέτησε τον τρόπο που τα ίδια τα παιδιά αφηγούνται τις ιστορίες τους. Αυτή η ιδιαίτερη οπτική, το παιχνίδισμα ανάμεσα στην πραγματικότητα και στη φαντασία, ενέπνευσε έμμεσα ή άμεσα και τον δικό του τρόπο γραφής, ενώ, επίσης, ο συγγραφέας χρησιμοποιεί συχνά ως πρωτογενές υλικό τις αυθεντικές παιδικές αφηγήσεις.

Οι ιστορίες του Φριό πηγάζουν από ένα σπάνιο χάρισμα να θίγει τα πιο σημαντικά, τα πιο μεγάλα κι ευαίσθητα ζητήματα με τρόπο ανάλαφρο που όμως δεν στερείται βάθους. Με την τολμηρή και ευαίσθητη ματιά τους, με την ελαφράδα και το χιούμορ τους διαπραγματεύονται θέματα της καθημερινής ζωής, των σχέσεων, των ανακαλύψεων, των μυστικών και των συγκρούσεων της νεανικής μας ηλικίας. Αποτελούν εξαιρετική βάση για τη δημιουργία μιας παράστασης που φιλοδοξεί να προσδώσει πολύχρωμη φωνή σε όσα, καμιά φορά, με δυσκολία λέγονται πίσω από τις κλειστές πόρτες του εφηβικού μας δωματίου.

Συντελεστές Παράστασης:

Μαρία Σαββίδου: Μετάφραση-Δραματουργική Επεξεργασία-Σκηνοθεσία

Έλσα Ανδριανού: Μετάφραση-Διασκευή

Κωνσταντίνος Ζαμάνης: Σκηνικά – Κοστούμια

Φωκάς Ευαγγελινός: Κίνηση

Nalyssa Green: Μουσική

Αλέκος Αναστασίου: Φωτισμοί

Μελίνα Παιονίδου: Μουσική Διδασκαλία

Θεοδώρα Γεωργακοπούλου: Α’ Βοηθός σκηνοθέτη

Ανδρέας Λαμπρόπουλος: Β’ Βοηθός σκηνοθέτη

Βίκη Μπισμπίκη: Video Art & Interactive Live Visuals

Διανομή ρόλων:

Πάρης Αλεξανδρόπουλος

Ασημίνα Αναστασοπούλου

Νίκος Γιαλελής

Αντώνης Γιαννακός

Βασίλης Καλφάκης

Νάντια Κατσούρα

Νεφέλη Μαϊστράλη

Τζίνη Παπαδοπούλου

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ