Ασφαλείς απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού μπορούν να αισθάνονται οι κάτοικοι της Αμοργού μετά τη σημαντική ενίσχυση του Κέντρου Υγείας του νησιού με 600 rapid test. Η Αμοργός που έχει περάσει με άριστα τις εξετάσεις αντιμετώπισης της πανδημίας παραμένοντας covid-free περιοχή, θωρακίζεται περισσότερο με την άριστη συνεργασία Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου, 2ης ΔΥΠΕ και Δήμου Αμοργού.

Στο νησί παραδόθηκαν 400 rapid test από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο υγειονομικής ενίσχυσης όλων των νησιών. Επίσης μέσω της 2ης ΔΥΠΕ έχουν παραδοθεί επιπλέον 100 rapid test. Τέλος με ίδιους πόρους ο Δήμος Αμοργού έχει προμηθευθεί 100 rapid test.

«Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ.Γιώργο Χατζημάρκο, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Λεονταρίτη και τον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ κ. Χρήστο Ροϊλό για την πολύτιμη υποστήριξη στη μάχη της πρόληψης κατά της πανδημίας του κορονοϊού. Η μάχη για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας συνεχίζεται, μία μάχη που θα την κερδίσουμε», δήλωσε ο Δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραΐσκος.