Η καρδιά του κινηματογράφου χτυπάει στην Αμοργό το διάστημα 4- 9 Νοεμβρίου 2021. Με την δυναμική υποστήριξη και χρηματοδότηση του Δήμου Αμοργού που είναι συνδιοργανωτής, θα πραγματοποιηθεί το 12ο Amorgos Tourism Film Festival.

Εκτός από το Δήμο Αμοργού, το σημαντικό κινηματογραφικό και πολιτιστικό θεσμό συνδιοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογο Γυναικών Αμοργού και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Υποστηρίζεται δε από το Κέντρο Ελληνικού Κινηματογράφου ενώ τελεί  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, του ΕΟΤ, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.

Κύριος στόχος του Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού είναι να δημιουργήσει μία διεθνή πλατφόρμα, που θα συμβάλλει στον παγκόσμιο τουρισμό μέσω των οπτικοακουστικών μέσων.

Όλες οι προβολές και οι διαλέξεις θα είναι ανοιχτές στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Αμοργού ώστε να συλλέξουν πληροφορίες για τις τρέχουσες εξελίξεις στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού. Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο Γιάννης Κουτσομύτης. Το ίδιο χρονικό διάστημα θα λάβει χώρα και η 3η Ακαδημία Κινηματογράφου για μαθητές, καθημερινά, από την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου έως και τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, 15.00 -17.00.

Το Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών είναι αναγνωρισμένο διεθνώς και αποτελεί επίσημο μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τουριστικών Φεστιβάλ CIFFT, που εδρεύει στη Βιέννη και φέτος περισσότερες από 150 ταινίες μικρού μήκους τουριστικού περιεχομένου θα συμμετέχουν και θα διαγωνιστούν

Παράλληλα με το 12ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών θα πραγματοποιηθεί το 18ο Συνέδριο για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, ΥΠΕΡΙΑ 2021. Τα φετινά θέματα θα εστιάσουν στην υγεία, τη γαστρονομία, το περιβάλλον,  στη διατήρηση και προστασία της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς ενώ  θα γίνουν αναφορές στην Αμοργιανή και Μεσογειακή διατροφή, στις άρρηκτα συνδεδεμένες με τις καλλιέργειες ξερολιθιές, την υγεία και το ευ ζην.

Ο Δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραΐσκος δήλωσε: « Το Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών και το Συνέδριο ΥΠΕΡΕΙΑ είναι γιορτές  Πολιτισμού και Τουρισμού για την οποίες είμαστε υπερήφανοι στην Αμοργό. Το νησί μας αποτελεί ιδανικό προορισμό για την παραγωγή κινηματογραφικών παραγωγών. Είναι προτεραιότητα μας η προβολή του τόπου μας μέσα από την 7η Τέχνη αλλά και μέσα από την ανάδειξη στο εξωτερικό της γαστρονομίας και του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος. Συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Αμοργού και σε όσους με την οικονομική υποστήριξη και την Αιγίδα το έχουν καταστήσει θεσμό. Η φετινή χρονιά με τη δια ζώσης συμμετοχή είναι και ένα μήνυμα ελπίδας απέναντι στην πανδημία».

Περισσότερες πληροφορίες για το  Φεστιβάλ: https://amorgosfilmfestival.com