Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για το το 11ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού – Amorgos Tourism Film Festival ξεκίνησε. Ο σημαντικός κινηματογραφικός και πολιτιστικός θεσμός θα πραγματοποιηθεί 10-15 Νοεμβρίου 2020 στην Αμοργό και αποτελεί συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αμοργού και του Δήμου Αμοργού, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, του ΕΟΤ, του Κέντρου Ελληνικού Κινηματογράφου, και του Ιδρύματος Λασκαρίδη.

Η καρδιά του κινηματογράφου θα χτυπάει στην Αμοργό τον Νοέμβριο και το Φεστιβάλ έχει στόχο μέσα από τη δημιουργία μιας διεθνούς πλατφόρμας, να ενθαρρύνει την προώθηση του παγκόσμιου τουρισμού μέσω των Οπτικοακουστικών Μέσων, να προωθήσει τον πολιτισμό και τον τουρισμό όχι μόνο της Αμοργού και των Κυκλάδων αλλά όλης της Ελλάδας.

Το φετινό Amorgos Tourism Film Festival θα πραγματοποιηθεί με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο. Όσοι επισκέπτες βρεθούν στην Αμοργό για να παρακολουθήσουν τις προβολές του Φεστιβάλ αλλά και να πάρουν μέρος στις περιορισμένες, λόγω τη πανδημίας δράσεων, καλούνται να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα από testCOVID-19 εντός 72 ωρών. Επίσης να τηρήσουν με πειθαρχεία τα μέτρα προστασίας όπως έχουν οριστεί από την Πολιτεία.

Επιπλέον το Amorgos Tourism Festival θα φιλοξενηθεί και φέτος στις εγκαταστάσεις του Aegialis Hotel & Spa, και θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας από τον covid-19, με συνεχείς απολυμάνσεις των εγκαταστάσεων και τήρηση των αποστάσεων στις αίθουσες προβολής και στο εστιατόριο. Το ξενοδοχείο έχει πιστοποιηθεί με το Covid-Shield της TUV AUSTRIA Hellas.

«Η Αμοργός αποτελεί πολιτιστικό προορισμό καθώς και το ιδανικό σκηνικό για ποιοτικές κινηματογραφικές παραγωγές. Είχαμε σχεδιάσει αρκετές καινοτομίες για το φετινό Φεστιβάλ. Λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην διαδικτυακή μετάδοση των προβολών. Παρακολουθούμε καθημερινά τις επιδημιολογικές εξελίξεις από τις οποίες εξαρτώνται όλες οι διοργανώσεις και δράσεις στο νησί μας. Ο πολιτισμός αποτελεί προτεραιότητα μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραΐσκος.