Ιδιαίτερη τιμή για την Αμοργό αποτελεί η συμμετοχή της Ιωάννας Συνοδινού και της Σοφίας Βλαβιανού ως ιδρυτικά μέλη της νεοσύστατης H.A.R.T.A, της «Ένωσης για το Ελληνικό Ορεινό Τρέξιμο και την Περιπέτεια».

Η H.A.R.T.A. φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς αθλητικών, αγωνιστικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δρώμενων που σχετίζονται ή περιέχουν το στοιχείο της επαφής με το φυσικό περιβάλλον. Επιπλέον θα καθιερώσει ετήσιο πρωτάθλημα αγώνων ορεινού τρεξίματος. Ένα πρωτάθλημα που θα συνδυάζει βουνό με θάλασσα, καλοκαίρι με χειμώνα. Ένα πρωτάθλημα αντάξιο της ελληνικής ποικιλοχρωμίας.

Η Ιωάννα Συνοδινού αποτελεί  μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών ψηφίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κατέχοντας τη θέσης της Ταμία. Επιπλέον ορίστηκε επικεφαλής του τομέα Επικοινωνίας.

Η συμμετοχή της Αμοργού στην H.A.R.T.A., αποτελεί επιβράβευση για την διοργάνωση Amorgos Trail Challenge, που περιλαμβάνεται στο καλεντάρι της Ένωσης και είναι ο μοναδικός αγώνας των Κυκλάδων που συμμετέχει.

«Καλή επιτυχία στην αποστολή της HARTA και συγχαρητήρια στην Ιωάννα Συνοδινού  και στην Σοφία Βλαβιανού για την ενεργή συμμετοχή τους. Ο Δήμος Αμοργού ως συνδιοργανωτής του επιτυχημένου Amorgoς TrailChallenge, στηρίζει το δρομικό κίνημα και το όραμα της νέας Ένωσης. Αποτελεί προτεραιότητα μας η ανάπτυξη του αθλητισμού τουρισμού που προβάλλει την Αμοργό ως ξεχωριστό προορισμό» δήλωσε ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος.