Συμπολίτες,

Βρισκόμαστε στη μέση ενός κρίσιμου καλοκαιριού για την Αμοργό μας. Πρόκειται για το δεύτερο καλοκαίρι μέσα στην πανδημία και το διανύουμε με αισιοδοξία αλλά και ανησυχία.

Αισιοδοξία που πηγάζει από την διαδικασία του εμβολιασμού, την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας  και την αποδεδειγμένη συνέπεια και σοβαρότητα που έχουμε επιδείξει όλοι για να προστατέψουμε τις ζωές μας και το νησί μας.

Ανησυχία όμως γιατί οι μεταλλάξεις του ιού χτυπούν την πόρτα μας, δεν έχουμε ολοκληρώσει στο απόλυτο επίπεδο των εμβολιασμό και η ψυχική κούραση και ο εφησυχασμός ίσως οδηγούν σε ενέργειες που μπορούν να αποβούν καταστροφικές για την υγεία και την οικονομία του νησιού μας.

Από την έναρξη της πανδημίας δεν χάσαμε ούτε λεπτό να σχεδιάζουμε, να διεκδικούμε και υλοποιούμε δράσεις για την υγειονομική θωράκιση του νησιού και την προστασία της δημόσιας υγείας και της οικονομίας της Αμοργού.

Ξεπεράσαμε τους πρώτους δύσκολους μήνες της άγνοιας και τους φόβου, αντιμετωπίσαμε την επίθεση του «άγνωστου εχθρού» με αποτελεσματικότητα. Δεν γίνεται να κάνουμε πισωγύρισμα τώρα που υπάρχουν η γνώση και τα όπλα.

Το μεγαλύτερο όπλο είναι ο εμβολιασμός. Απευθύνω έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη να το πράξουν άμεσα. Μπορούν πια με απλές διαδικασίες να προστατέψουν τον εαυτό τους, τους αγαπημένους τους ανθρώπους, την πατρίδα τους.

Επιπλέον πρέπει να τηρούμε τα μέτρα που εξαγγέλλει η Πολιτεία για την προστασία της δημόσιας υγείας. Σεβαστή η κάθε κριτική στα μέτρα και τις ανακοινώσεις αλλά εγκληματική η μη τήρηση τους.

Όλες οι ενδείξεις για το φετινό καλοκαίρι είναι θετικές από πλευράς επισκεψιμότητας. Η καμπάνια του Δήμου για μια ελκυστική και ασφαλή Αμοργό, αποδίδει καρπούς. Πετύχαμε την ασφαλή επανεκκίνηση της ζωής και είναι χρέος και ευθύνη όλων να την προστατέψουμε και να την διατηρήσουμε.

Εμβολιαζόμαστε, φοράμε μάσκα όπου απαιτείται και όπου υπάρχει συνωστισμός, ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες για την διενέργεια test covid όπου προβλέπεται. Κερδίζουμε καθημερινά τη μάχη για την υγεία, πρέπει όμως να βγούμε νικητές από τον πόλεμο!

Αγαπάμε την Αμοργό, και το αποδεικνύουμε προστατεύοντας την!

Δήμαρχος Αμοργού

Λευτέρης Καραΐσκος