Στον “Aegean Voice 107.5 FM – Η Φωνή του Αιγαίου” και στην εκπομπή «Άδραξε την ημέρα» (Carpe Diem) με το Νικόδημο Λιανό και Μανώλη Ζευγώλη μίλησε ο δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος την Τρίτη 5 Μαΐου.

Ο Δήμαρχος Αμοργού αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα υποδομών των οποίων οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τόνισε την ασφαλή εικόνα της Αμοργού την περίοδο της καραντίνας, την στήριξη προς τους επαγγελματίες του νησιού και περιέγραψε τον τρόπο που η Αμοργός έχει εισέλθει στο επόμενο στάδιο προετοιμασίας για το καλοκαίρι, αναμένοντας τις κυβερνητικές οδηγίες αλλά και τις ευρωπαϊκές αποφάσεις.

Ο κ. Λευτέρης Καραΐσκος μίλησε και για το θέμα που έχει δημιουργηθεί λόγω των εργασιών για την αποκατάσταση του βυζαντινού ερημητήριου του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου, τονίζοντας ότι γίνονται με στόχο την ανάδειξη ενός ξεχωριστού μνημείου για την ιστορία του νησιού. Αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για το Περιβάλλον και στην αναγκαιότητα εκπόνηση σχεδίου στον τομέα της ενέργειας.

Ο Δήμαρχος Αμοργού τόνισε πως ο φετινός Σεπτέμβρης είναι ένας σημαντικός μήνας για την Αμοργό με δύο ξεχωριστές διοργανώσεις που ενισχύουν τον αθλητικό τουρισμό, το Amorgos Trail Challenge και το Authenic Big Blue.Ο Δήμος είναι σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη δυνατότητα διεξαγωγής τους. Ιδιαίτερα του τουρνουά καταδύσεων που έχει διεθνή ακτινοβολία και συμμετέχουν αθλητές από όλο τον κόσμο.

Ακολουθεί η συνέντευξη