Η Δημοτική αρχή αντιλαμβανόμενη τις ανάγκες των παραγωγών για αξιοποίηση του ζωϊκού τους κεφαλαίου ενημερώνει ότι:

• Κάθε Παρασκευή θα λειτουργεί το Δημοτικό σφαγείο Αμοργού ώστε να είναι δυνατή η διενέργεια σφαγών από τους ενδιαφερόμενους. Σκοπός είναι το σφαγείο να γίνει φιλικό στον Αμοργιανό καθώς η προστασία των ζώων κατά τη σφαγή ή τη θανάτωσή τους είναι ζήτημα που απασχολεί την κοινή γνώμη αφού επηρεάζει τη στάση των καταναλωτών απέναντι στα αγροτικά προϊόντα. Επιπλέον, η εξασφάλιση της προστασίας των ζώων κατά τη σφαγή συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του κρέατος.

• Απαγορεύεται η σφαγή ζώων εκτός των εγκαταστάσεων του Δημοτικού σφαγείου, εξαιρουμένων των πουλερικών, των κουνελιών και των λαγών που σφάζονται από τον ιδιοκτήτη τους για την προσωπική του οικιακή κατανάλωση. (Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1099/2009) Επίσης, η διάταξη του άρθρου 2 παρ. 2 του Ν. 1197/1981 ορίζει ότι απαγορεύεται η θανάτωση θηλαστικών εφόσον δεν προηγηθεί της αφαιμάξεως αναισθητοποίηση, καθώς και η διάταξη του άρθρου 8 παρ. 1 του ιδίου νόμου προβλέπει για τους παραβάτες ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ έως δέκα πέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ.

• Η Δημοτική αρχή καλεί τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνούν με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Γρίσπο στο τηλέφωνο: 6936659080 ώστε να δρομολογούνται οι απαραίτητες διαδικασίες και να προγραμματίζονται οι σφαγές με τον βέλτιστο και νόμιμο τρόπο.