Αναφορικά με την λειτουργία του Δημοτικού Σφαγείου Αμοργού για τις ημέρες του Πάσχα, σας πληροφορούμε ότι σύμφωνα και με την ενημέρωση που έγινε στον Δήμο σε κτηνοτρόφους – εμπόρους την Πέμπτη 02 Απριλίου 2020, το Σφαγείο θα λειτουργήσει από την Τετάρτη 08 Απριλίου 2020 μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου 2020.

Η Κτηνιατρική υπηρεσία Κυκλάδων θα διαθέσει δύο κτηνιάτρους κατά την διάρκεια της λειτουργίας του σφαγείου για τον κρεοσκοπικό έλεγχο. Ευχαριστούμε θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ. Ζαννετίδη Φιλήμονα και τον Έπαρχο Νάξου κ. Μαργαρίτη Ιωάννη για την ανταπόκριση τους στο αίτημα μας.

Οι χώροι του σφαγείου και όλες οι εγκαταστάσεις έχουν συντηρηθεί, έχουν δοκιμαστεί για την σωστή λειτουργία τους και έχουν απολυμανθεί. Ο Δήμος έχει προμηθευτεί τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας και ασφάλειας που θα χρειαστεί το προσωπικό.

Αρμόδιος για την λειτουργία του σφαγείου είναι ο καθ’ ύλην Αντιδήμαρχος κ. Γρίσπος Κωνσταντίνος.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει αποστείλει στις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής σχετικές οδηγίες για την λειτουργία των σφαγειοτεχνικών εγκαταστάσεων που αφορούν την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του, τις οποίες παραθέτουμε προς ενημέρωση σας και οι οποίες θα τηρηθούν πιστά.

Αναφορικά με το αίτημα εμπόρων για μεταφορά ζώντων αιγοπροβάτων η Περιφέρεια έχει διαβιβάσει σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά δεν έχει δοθεί ακόμα σχετική άδεια.

Κάντε κλικ εδώ για οδηγίες…