Κατά τον εορτασμό της προστάτιδας του νησιού μας, της Παναγίας Χοζοβιωτίσσης, προσέρχονται για προσκύνημα στο χώρο της ιεράς μονής πλήθος κόσμου από την Αμοργό αλλά κι από τα γύρω νησιά. Προς αποφυγή ατυχημάτων και  για τη διευκόλυνση των προσκυνητών  κρίνεται εντελώς απαραίτητος ο καθαρισμός του μονοπατιού που οδηγεί στο μοναστήρι.

Κατόπιν καλέσματος  της ΕΔΟΚ Αμοργού προς τους συλλόγους του νησιού μας, φέτος στην προσπάθεια αυτή, συμμετείχε επισήμως κι ο Πολιτιστικός, Περιβαλλοντικός  Σύλλογος Θολαρίων «Αρχαία Βίγλα», καθώς και υπάλληλοι καθαριότητας του Δήμου Αμοργού. Σημειωτέων πολλά από τα μέλη της ΕΔΟΚ Αμοργού , που συμμετέχουν σε δράσεις εντός κι εκτός νησιού  είναι ταυτόχρονα και μέλη του ΑΝΠΟ Αμοργού καθώς και του Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας «Σιμωνίδη».

Η συνεργασία των φορέων-συλλόγων αυτού του τόπου, με πρόσταγμα το κοινό καλό, μπορεί να επιφέρει τα μέγιστα  σε επίπεδο εθελοντισμού. Όπως η Παναγία έχει μια ανοιχτή αγκαλιά για όλο το κόσμο, έτσι και μεις μπορούμε να συνενώνουμε τις προσπάθειες μας προς όφελος της κοινωνίας και του νησιού μας.

Ιδιαίτερα συγκινητικά και παραδειγματικά  ήταν τα λόγια του Ηγούμενου της Μονής πατέρα Σπυρίδωνα μετά το πέρας της εργασίας: «Μπροστά στον εθελοντισμό και την ανιδιοτέλεια υποκλίνομαι!» μας είπε.

Η ΕΔΟΚ Αμοργού, ως γνωστόν απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους και φορείς του νησιού, παραδίδοντας σεμινάρια πρώτων βοηθειών , καθώς και σεμινάρια πρόληψης κι αντιμετώπισης  έκτακτων καταστάσεων κι επιπροσθέτως συμμετέχει και σε πολλές άλλες εθελοντικές δράσεις.

Η εμπειρία μας έχει αποδείξει  ότι η συνεργασία είναι από τις πιο σημαντικές αξίες για τον εθελοντισμό, δεδομένου ότι μόνο ενώνοντας τις δυνάμεις μας, σύλλογοι-φορείς μπορούμε να έχουμε τον μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Ευχαριστούμε όλους τους συλλόγους και τους φορείς, όπου  εμπράκτως, ανιδιοτελώς και επί ίσιοι όροις αναπτύσσουν ένα συνεργατικό, δημιουργικό υπόβαθρο με γνώμονα το κοινό καλό. Όπως μας ένωσε το μονοπάτι της Παναγίας με την «Αρχαία Βίγλα», όπως αγαλλιάζουν την προσπάθεια μας μέλη του ΑΝΠΟ και του Σιμωνίδη ,ευελπιστούμε στο μέλλον να βρούμε ένα κοινό βηματισμό με όλους τους συλλόγους.

Τέλος εν όψει του εορτασμού της Παναγίας ευχόμαστε σε όλους:

Χρόνια Πολλά με Υγεία και Προσφορά!
ΕΔΟΚ ΑΜΟΡΓΟΥ