Κάτω από την εμβολιαστική «ΟΜΠΡΕΛΑ» της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) θα βρεθεί η Αμοργός το διάστημα 12-14 Μαΐου.

Ειδικότερα, η δράση «ΟΜΠΡΕΛΑ» επικεντρώνεται στη σημασία του εμβολιασμού, ειδικά για τους ιούς HPV, κορωνοϊού και μηνιγγίτιδας. Και οι τρεις ιοί προκαλούν ασθένειες που μπορεί να έχουν σοβαρές, ακόμη και θανατηφόρες συνέπειες. Μέσω αυτής της δράσης η Ομοσπονδία των παιδιάτρων στοχεύει να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό, να διαλύσει τις συνήθεις παρανοήσεις και να ενθαρρύνει τους γονείς να αναλάβουν δράση για την προστασία των παιδιών μέσω του εμβολιασμού.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε: «Υποδεχόμαστε στην νησί μας μια σημαντική δράση που στόχο έχει την ενημέρωση και την πρόληψη και προάγει το υπέρτατο αγαθό της υγείας. Ευχαριστώ την ΚΕΔΕ και τον πρόεδρο της κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων που συμπεριέλαβαν την Αμοργό σε αυτό το  ταξίδι υγείας. Καλώ τόλους τους γονείς να συμμετέχουν σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία. Ενωμένοι θα προστατεύσουμε τα παιδιά μας σε μια κοινότητα που θα είναι υγιής και ασφαλής για όλους.»

Γενικές Πληροφορίες:

Σάββατο 13 Μαΐου 2023 : 18.00 – 20.00, Αίθουσα Πνευµατικό Κέντρο Καταπόλων.

Κυριακή 14 Μαΐου 2023:  09.00- 11.00

Κέντρο Υγείας Χώρα Αμοργού & Περιφερειακό Ιατρείο Αιγιάλη

Παρακαλούνται οι γονείς που επιθυμούν να συνταγογραφηθούν  εμβόλια να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο παιδιού. Οι εμβολιασμοί από τους παιδιάτρους θα γίνουν ΔΩΡΕΑΝ

Δείτε το Πρόγραμμα