Ο Δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραΐσκος συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Πρόεδρο της επιτροπής «Ελλάδα 2021’» Γιάννα Αγγελόπουλου Δασκαλάκη, τον Υπουργός Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θοδωρή Λιβάνιο, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου καθώς και με Δημάρχους από όλη την χώρα.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν η συμμετοχή 114 δήμων της χώρας, ανάμεσα τους και ο Δήμος Αμοργού, στον εορτασμό της επετείου της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, με έναν συμβολικό τρόπο, που είναι η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος έργων κι εκδηλώσεων.

«Θέλω κάθε Δήμος της χώρας, εάν αυτό είναι εφικτό, να δρομολογήσει ένα έργο κατ’ ελάχιστον το οποίο στη συνείδηση των πολιτών να ταυτιστεί με το 2021. Θα είναι έργο όμως το οποίο θα κοιτάει στο μέλλον, θα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του μέλλοντος -είτε μιλάμε για έργα τα οποία έχουν να κάνουν με βασικές περιβαλλοντικές υποδομές- είτε με ψηφιακές υποδομές, είτε έργα τα οποία έχουν να κάνουν με δεξιότητες ή σύγχρονες ματιές στο παρελθόν μας», τόνισε στη σύσκεψη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Επιτροπή «Αμοργός για το ‘21» θα καταρτήσει κοστολογημένο πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο θα κληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει. Στόχος είναι να συμπεριληφθούν προτάσεις δημοτών, Συλλόγων και φίλων της Αμοργού που θα αξιολογηθούν από την Επιτροπή.

«Η συμβολική επέτειος των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 είναι μια ευκαιρία να ξαναζήσουμε την Ελλάδα μας της Σύγχρονης Ιστορίας. Να αναδείξουμε, να θαυμάσουμε αλλά και να διδαχθούμε.

Για την Αμοργό είναι τιμή η συμμετοχή της στις εκδηλώσεις. Η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας μέσα από την Ίδρυση του πρώτου Σχολείου στην Ελεύθερη Ελλάδα, της ιερής συμβολής του κλήρου, των Αμοργιανών πρωταγωνιστών στον Αγώνα είναι η παρακαταθήκη μας στις επόμενες γενιές» δήλωσε ο Δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραΐσκος.