Την Κυριακή 14 Απριλίου με  την εφημερίδα «Το Βήμα» κυκλοφορεί το μηνιαίο περιοδικό Διακοπές με κεντρικό θέμα  «100 Ιεροί τόποι Ορθοδοξίας» της Ελλάδας που αξίζει να επισκεφθείτε μία φορά στη ζωή σας και εξώφυλλό την Παναγία Χοζοβιώτισσας, το εμβληματικό μοναστήρι της Αμοργού με την μοναδική θρησκευτική και ιστορική αξία.

Στο αφιέρωμα για τους ιερούς τόπους της Ορθοδοξίας, η έκδοση επιχειρεί τη γνωριμία με μονές, εκκλησίες, ασκηταριά και τόπους όπου έζησαν και έδρασαν σημαντικές προσωπικότητες της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σημαντικοί τόποι της Ορθοδοξίας που διαμόρφωσαν την πολιτιστική κληρονομιά μας και, κάποια, αποτελούν πλέον Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO.

H Aντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Αμοργού κ. Δεσποτίδη Πόπη δήλωσε, «Το μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας είναι ένας τόπος ανόθευτης ομορφιάς, πνευματικής ανάτασης και ψυχικής γαλήνης. Αποτελεί μεγάλη προβολή για την Αμοργό, η επιλογή του νησιού μας, από την έκδοση “Διακοπές”, ως ένας από τους σημαντικότερους ιερούς τόπους της Ελλάδας. Ως Δήμος επενδύουμε στον θρησκευτικό τουρισμό δημιουργώντας προσκυνηματικές διαδρομές στο νησί μας συνδυάζοντας το φυσικό κάλος αλλά και την θρησκευτική και ιστορική αξία των εκκλησιών μας, ενώ παράλληλα έχουμε ξεκινήσει τον σχεδιασμό για την υποβολή ολοκληρωμένου φακέλου υποψηφιότητας για την ένταξη της Ιεράς Μονής στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.»