Για άλλη μια φορά η Αμοργός ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στην μεγάλη οθόνη. Το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων την τελευταία διετία έχει επιστρέψει δυναμικά στο χάρτη των κινηματογραφικών παραγωγών και αποτελεί προτεραιότητα των εταιρειών παραγωγής για ταινίες και διαφημιστικές καμπάνιες.

Μετά το «Απέραντο Γαλάζιο», την εμβληματική ταινία του Λυκ Μπεσόν που σύστησε την Αμοργό σε όλο τον κόσμο πριν από 33 χρόνια, ήρθαν οι «Κόρες«» το 2020 να επαναφέρουν το νησί στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο και να δώσουν φέτος την σκυτάλη στις «Cyclades».

Το νησί του απέραντου γαλάζιου αποτελεί το βασικό σκηνικό της ελληνο-γαλλο-βελγικής παραγωγής με σκηνοθέτη το Γάλλο Marc Fitoussi και δυναμικό καστ. Οι άνθρωποι της παραγωγής βρέθηκαν το καλοκαίρι στην Αμοργό για να επιλέξουν τις τοποθεσίες των γυρισμάτων, έκαναν κάστινγκ για τη συμμετοχή Αμοργιανών  και αυτές τις ημέρες είναι σε εξέλιξη τα γυρίσματα της ταινίας

Η υπόθεση αφορά δύο φίλες που έχουν να συναντηθούν από τα εφηβικά τους χρόνια και όταν επανασυνδέονται  αποφασίζουν να κάνουν πραγματοποιήσουν το εφηβικό τους όνειρο και ταξιδέψουν στις Κυκλάδες.

 Στο επίκεντρο των κινηματογραφικών παραγωγών

Η Δημοτική Αρχή  έχει θέσει ως στόχο την προβολή της Αμοργού μέσω της αξιοποίηση της φυσικής ομορφιάς, τους πολιτισμού , του περιβάλλοντος και της φιλοξενίας, όπως παρουσιάζονται ως το ιδανικό σκηνικό για κινηματογραφικές παραγωγές. Τα τελευταία δύο χρόνια εκτός από τις «Κόρες», τις «Cyclades και τις σπουδαιότερες σειρές ντοκιμαντέρ της ελληνικής τηλεόρασης η Αμοργός έχει βρεθεί στο επίκεντρο διεθνών παραγωγών όπως το ντοκιμαντέρ «Mediterranean-Life UnderSiege», η διεθνής βραβευμένη τηλεοπτική σειρά «My Greek Odyssey» και η παγκόσμια καμπάνια της εταιρείας MANGO.

Αξίζει να τονιστεί πως η Αμοργός πρωταγωνίστησε και στην  καμπάνια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου για την Ελλάδα ως ιδανικό προορισμό διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών.

Η Αντιδήμαρχος Τουριστικής και Πολιτιστικής Προβολής κα Πόπη Δεσποτίδη δήλωσε: «Η Αμοργός μπορεί να φιλοξενήσει σπουδαίες διεθνείς παραγωγές. Στόχος μας  είναι η  προώθηση και προβολή της  Αμοργού ως προορισμού κινηματογραφικών και  οπτικοακουστικών παραγωγών. Το φως, το κάλλος και η ενέργεια του νησιού ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέσα από την μεγάλη οθόνη.