Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αμοργού για μια ακόμα φορά μεριμνά για θέματα όπως αυτό της Προστασίας του Θαλασσίου Περιβάλλοντος και ως εκ τούτου διοργάνωσε και φέτος την Εκπαίδευση αντιρρύπανσης της εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης, η οποία έχει συγκροτηθεί για το σκοπό αυτό.

Η εκπαίδευση αυτή πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 στον Λιμένα Καταπόλων σε συνεργασία με την εξειδικευμένη σε αυτά τα θέματα Εταιρεία «ΜΕΤΟΠΗ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ», η οποία διέθεσε δυο εξειδικευμένους τεχνικούς αλλά και δικά της μέσα φωτογράφισης (Drone και επίγεια κάμερα) για την αποτύπωση της όλης δράσης.

Η εν λόγω Εκπαίδευση περιλάμβανε το Θεωρητικό μέρος, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε ανοιχτό χώρο έμπροσθεν του Container, εντός του οποίου βρίσκεται αποθηκευμένος ο  Αντιρρυπαντικός Εξοπλισμός του Δ.Λ.Τ. Αμοργού. Ακολούθως οργανώθηκε και εκτελέστηκε η Άσκηση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης με σενάριο που βασίστηκε στη διαρροή πετρελαίου Diesel από βυτιοφόρο όχημα το οποίο ανεφοδιαζόταν από Δ/Ξ που βρισκόταν στον Λιμένα των Καταπόλων.

pastedGraphic.png  pastedGraphic_1.png

pastedGraphic_2.png  pastedGraphic_3.png

pastedGraphic_4.png  pastedGraphic_5.png

Λόγω του συμβάντος ενεργοποιήθηκε το εγκεκριμένο από το Λιμεναρχείο Νάξου Σχέδιο Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης και κατά συνέπεια η εθελοντική Ομάδα Αντιρρύπανσης κινητοποιήθηκε άμεσα και προέβη στην ρίψη πλωτού φράγματος μήκους 150 μέτρων γύρω από το Δεξαμενόπλοιο με στόχο τον εγκλωβισμό της υποτιθέμενης ρύπανσης. 

pastedGraphic_6.png