Επίσημη επίσκεψη στην Αμοργό πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα και Γαστρονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης. Συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Έπαρχο Πάρου Κώστα Μπιζά και τον Έπαρχο Νάξου, Αμοργού και μικρών Κυκλάδων Γιάννη Μαργαρίτη, επισκέφτηκε τον δήμαρχο Αμοργού Ελευθέριο Καραΐσκο όπου παρουσία αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων συζήτησαν όλα τα τρέχοντα θέματα.

Ακολούθως επισκέφτηκαν το Κέντρο Υγείας Αμοργού όπου διαπιστώθηκε η ετοιμότητα και η διάθεση προσφοράς των εργαζομένων. Μετά μετέβησαν στο Σφαγείο όπου ο κ. Ζαννετίδης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχου και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Περιφερειακή αρχή, λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού.

Ο κ. Ζαννετίδης συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών πρωτογενούς τομέα που δραστηριοποιούνται στην Αμοργό και με μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Πρωτογενούς τομέα του Δήμου Αμοργού, με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γεωργοί, κτηνοτρόφοι και αλιείς στην Αμοργό.

Στο επίκεντρο της επίσκεψης τέθηκαν τα κυβερνητικά μέτρα και πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για τις αποζημιώσεις των παραγωγών, που πλήγηκαν από τον κορωνοϊό.

Εποικοδομητική επίσκεψη του Φιλήμονα Ζαννετίδη στην Αμοργό

« Ηταν μια αποτελεσματική και εποικοδομητική επίσκεψη. Ευχαριστώ τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και τον κ. Έπαρχο γιατί θέσαμε στο τραπέζι του διαλόγου μέσα σε ένα σημαντικό χρονικό περιβάλλον τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους την Αμοργού: την υγεία και την οικονομία. Στηρίζουμε πολλά στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα τον οποίο συνδέουμε με όλες τις οικονομικές δραστηριότητες ενώ μας δόθηκε η ευκαιρία να εξετάσουμε την υγειονομική θωράκιση της Αμοργού. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τις συναντήσεις μας. Υπάρχει άριστο πνεύμα συνεργασίας ανάμεσα στην Δημοτική Αρχή και την Περιφέρεια. Εμείς όπως οφείλουμε θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε προς όφελος των πολιτών»…δήλωσε ο Δήμαρχος Αμοργού κ.Ελευθέριος Καραΐσκος.