Την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, επισκέφθηκε την Αμοργό κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων , από μεν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η κ. Νάγια Παπαλιάκου, από δε την ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ ο κ. Παναγιώτης Παπαβασιλείου και σε συνάντηση που είχαν με τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και άλλους επαγγελματίες, παρουσίασαν ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο σε πρώτη φάση θα υλοποιηθεί σε δυο νησιά των Κυκλάδων και στοχεύει στην αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων και ακαλλιέργητων εκτάσεων που υπάρχουν
στο νησί, ώστε σε συνδυασμό με τα ευεργετήματα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας να δώσουν απάντηση των κατοίκων για βιοπορισμό πέραν της τουριστικής περιόδου.

Παρευρέθη επίσης και ομάδα από την ΟΣΥΜΙΚ η οποία προκάλεσε την επίσκεψη, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Πασχάλη Συρίγο, τον Αντιπρόεδρο κ. Γαβαλά , τον Κτηνίατρο κ. Δημήτρη Ρούπα και τον Δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη. Από πλευράς Δήμου , παρευρέθη ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Νικήτας Ρούσος και Παναγιώτης Ψυχογυιός, καθώς και ενδιαφερόμενοι ιδιώτες και επαγγελματικοί φορείς.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ