Στην Αμοργό για την εορτή της  Ιεράς Μονής Παναγίας Χοζοβιωτίσσης, βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος Β’ με την ιδιότητα του Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, επισκέφθηκε στη Χώρα Αμοργού, το Εκκλησιαστικό Μουσείο «ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ» και το Λαογραφικό Μουσείο Αμοργού , συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Αμοργού Ελευθέριο Καραΐσκο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο  Αμοργού Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Θεολογίτη και τον Πρόεδρο της Νησιωτικής Κοινότητας Κουφονησίων Αντώνιο Κωβαίο.

Ο Δήμαρχος Αμοργού υποδέχτηκε τον  Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ στο Δημαρχείο του νησιού. Ο κ. Καραΐσκος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμή και την ευλογία προς την Αμοργό να παραστεί σε μια τόσο σημαντική ημέρα για το νησί και του προσέφερε αναμνηστική πλακέτα του Γυμνασίου Αμοργού, από τα πρώτα της απελευθερωμένης Ελλάδος, που λειτούργησε από το 1829, δαπάναις της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος Β’, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αμοργού για την υποδοχή και τη φιλοξενία του και του προσέφερε αναμνηστικό πιάτο, που φιλοτεχνήθηκε για τις επετειακές εκδηλώσεις για τη Μαντώ Μαυρογένους στην Μύκονο.